Petak, 26. travnja 2024.

109 godina Gimnazije – najuspješnija godina u povijesti koprivničkog školstva

Koprivnička gimnazija obilježila je u četvrtak 109. godišnjicu postojanja. Tim povodom su učenici i profesori pripremili bogat program kojega su Danom otvorenih vrata predstavili svim zainteresiranim građanima, dok su se u Sportskoj dvorani Gimnazije održala finalna sportska natjecanja.

Ravnatelj gimnazije Vjekoslav Robotić za Radio Dravu se pohvalio kako je protekla gimnazijska godina bila najupješnija u povijesti koprivničkog školstva.

[pull_quote_center]Što se tiče gimnazijske protekle godine, mogu vam statistički i kvalitativno reći da je to najupješnija školska godina u povijesti koprivničkog školstva. Ne samo koprivničke gimnazije, nego općenito obrazovanja u Koprivnici. Godinu je obilježilo niz aktivnosti učenika i profesora škole – istaknuo je.[/pull_quote_center]

U sljedećih godinu dana Gimnazija nastavlja sa aktivnostima, a u planu je i kretanje u projektnu nastavu.

[pull_quote_center]Krećemo u projektne aktivnosti, apliciramo na europske fondove, dovršili smo Comenius projekt, krećemo na socijalni fond, a upravo smo aplicirali na projekt prirodoslovlja. Krećemo u drugačiji oblik nastave, projektnu nastavu, suradničke odnose, liberalizaciju cijelog nastavnog procesa i pokušaj uvođenja izbornosti putem novih fakultativnih i izbornih programa u Gimnaziji.[/pull_quote_center]

Gimnazijalci su svečanost Dana škole održali u Domoljubu, gdje su među ostalim podijeljena priznanja najboljim učenicima i profesorima. Najboljim učenicima za proteklu školsku godinu proglašeni su: učenica prvog razreda Amalija Ernečić, Matej Vugrinec iz drugog, Ivan Ciganek iz trećeg te Lucija Soldić iz četvrtog razreda. Zaposlenikom godine proglašena je profesorica Marina Furkes, a priznanje za dugogodišnji rad pripalo je profesoru Marku Kneževiću. Prvi puta ove godine dodjeljeno je priznanje za istaknuti rad i doprinos u reprezentiranju škole koje je ravnatelj dodjelio učenici Mateji Čvagić.

zatvori