Srijeda, 24. travnja 2024.

Slaven Belupo u prvom krugu dobio licence za Europu i Prvu ligu, Koprivnici zasad odbijena 2. HNL

Hrvatski nogometni savez objavio je rezultate prvog kruga licenciranja za UEFA natjecanja te Prvu i Drugu nogometnu ligu za sezonu 2015./2016. Slaven Belupo dobio je obje licence, dakle i za europska natjecanja i za najviši rang domaćeg prvenstva, ali zasad uvjetno: posljednja stavka za potpunu licencu je ugradnja brojača posjetitelja na stadionu, za koje se očekuje da će biti dovršeni prije krajnjeg roka, odnosno do kraja svibnja. Osim Slavena, prvoligaške licence u prvom krugu dobili su i Dinamo, Rijeka, Hajduk, Lokomotiva i Zagreb.

Nogometni klub Koprivnica, međutim, nije dobio licencu za nastup u višem rangu natjecanja, odnosno u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Razloge je za Radio Dravu pojasnio direktor kluba, Slavko Tucaković:

– Ono što zaista nismo mogli ove godine zadovoljiti je natjecanje juniorske momčadi. Mi ju zapravo ni nemamo jer nam nije niti potrebna u 3. HNL istok, koja je pak nastala spajanjem sjevera i istoka. Drugo, nismo imali licenciranu firmu koja bi izvršila nadzor nad financijama. Napravit ćemo to u sljedećoj fazi, a to je žalbeni postupak gdje to možemo priložiti i riješiti.

Žalbeni postupak trebao bi biti dovršen kroz nekih dvadesetak dana. Direktor Tucaković napominje kako će Koprivnica ustrajati u pokušaju prelaska u višu ligu, pri čemu bi juniorsku momčad oformila za sljedeću natjecateljsku sezonu, ali to prvenstveno ovisi i o financijama kluba, kao i samom plasmanu na ljestvici – da bi Zeleni ušli u Drugu ligu, na kraju ove trećeligaške sezone moraju biti među prva tri mjesta na ljestvici.

zatvori