Subota, 13. kolovoza 2022.
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan

Pobjedom protiv Hajduka Slaven bi osigurao opstanak u ligi

Pred našim je prvoligašima jedna od važnijih utakmica ove sezone. Na travnjak Gradskog stadiona u nedjelju dolazi splitski Hajduk, u susretu 30. prvenstvenog kola. Koliko je utakmica značajna gotovo da i nije potrebno posebno napominjati, pa istaknimo samo činjenicu kako bi Slaven Belupo pobjedom definitivno osigurao prvoligaški status. A to je, ističe trener Ante Čačić, primarni cilj pred kojim su svi drugi manje važni. – Sad smo u situaciji da dolazi završetak prvenstva i da su nama nasušno potrebni bodovi da osiguramo prvoligaški status, a njima je cilj ova situacija koja ih vodi prema Europi. Mislim da će oni učiniti sve da im ne odmakne to treće, odnosno četvrto mjesto – očekuje Čačić. – S druge strane, s obzirom na to da smo mi u situaciji u kojoj jesmo, ako nam se poklopi ono što priželjkujemo, onda je od ponedjeljka letvica postavljena drugačije.

Ta letvica, dakako, odnosi se na mogućnost igranja u Europi koja bi se Slavenu mogla otvoriti ako im se poklope neke stvari. – Najosnovniji i najprimarniji cilj je ono zbog čega sam, na kraju krajeva, i ja došao u Slaven Belupo. To je osigurati opstanak – rezolutno ističe trener Farmaceuta. – Ako to uspijemo učiniti pet-šest kola prije kraja, onda je to jedna komotna situacija u kojoj si možemo odrediti prioritete.

Ili, kako je slikovito rekao: – Ne bih htio raditi ražanj, a zec je u šumi.

Hajduk je u krizi zbog ispadanja iz Kupa te pokušaja napada Torcide na igrače, a potom i smjene trenera. No, to ne znači da je manje opasan. – Mislim da je Hajduk sada najranjiviji, a kad si ranjiv, onda činiš sve da preživiš – kaže Čačić.

Čačić u ovoj utakmici neće moći računati na Brleka zbog tri žuta kartona. Neće nastupiti ni ozlijeđeni Ozobić, a zbog zdravstvenih problema ni Mirićev nastup nije siguran. Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 17 sati na Gradskom stadionu.