Petak, 19. travnja 2024.

Još nije osiguran opstanak: Hajduk iz Koprivnice odnio sva tri boda

Nogometaši Slaven Belupa odigrali su najslabiju domaću utakmicu otkako je kormilo preuzeo Ante Čačić. Splitski Hajduk na Gradskom je stadionu slavio s 2:0 i odnio sva tri boda. Šteta, jer da je Slaven pobijedio, situacija koprivničkog prvoligaša bila bi znatno drukčija.

Evo što je nakon utakmice rekao trener Ante Čačić. – Sve čestitke gostima na zasluženoj pobjedi. Ne mogu svojim igračima previše, uvjetno rečeno, zamjeriti. Neću reći da su bili impresionirani, ali bilo je očito da im Hajduk sputava njihove izvedbe jer smo imali previše tehničkih grešaka i stoga je bilo dosta isprekidanosti u našoj igri, nije bilo dovoljno tečnosti. Nismo imali kvalitetan pritisak i, eto, gosti odnose sva tri boda. Nama ostaje ono što sam najavljivao i prije: borba za opstanak. Ima još šest utakmica.

Trener gostiju, Hari Vukas, bio je opravdano zadovoljan igrom svoje momčadi i izlaskom “bilih” iz krize rezultata. – Ovo je ono što smo najavljivali i što smo priželjkivali, i to na zbilja teškom gostovanju protiv ekipe Belupa koju sigurno nismo potcijenili, koju smo stvarno iznimno respektirali, i zbog njihove igre i zbog njihovih rezultata u zadnje vrijeme.

Splićani su u vodstvo od 1:0 došli u 17. minuti susreta pogotkom Mezge, čemu je kumovala i slaba reakcija domaće obrane. Farmaceuti su 20-ak minuta kasnije propustili priliku za izjednačenje: Mirićev jedanaesterac obranio je gostujući vratar Grbić. U drugom dijelu susreta, Tudor je u 49. minuti još jednom zatresao mrežu domaćina i postavio konačnih 2:0.

Slaven tako još uvijek nije osigurao opstanak u ligi, niti je ušao u igru za Europu. U sljedećem kolu, već za tri dana, Farmaceute čeka gostovanje u Puli.

zatvori