Četvrtak, 25. travnja 2024.

Čačić uoči Pule: Ova se utakmica svrstava u red kvalifikacijskih

Nakon posrtaja protiv Hajduka na Gradskom stadionu, pred nogometašima Slaven Belupa nova je prvenstvena utakmica, druga od četiri u samo 12 dana. Slijedi im gostovanje u Puli kod Istre 1961, momčadi koja je trenutno na osmom mjestu ljestvice s pet bodova manje od Slavena.

Susret je važan jer Slaven Belupo još uvijek nije osigurao opstanak, ali to nije uspjela ni Pula, istaknuo je trener Farmaceuta Ante Čačić. – Imamo jednu utakmicu koja se svrstava u red kvalifikacijskih. Status nismo riješili ni mi ni oni, velik je pritisak na domaćinu – kazao je, te dodao: – Mi, kao momčad, kad smo skupa ni u jednoj utakmici nismo bili inferiorni, očekujem da ćemo takvi biti i u Puli.

Što Čačić očekuje od svoje momčadi. – Da bude ambiciozna, odlučna i da traži svoju šansu u toj utakmici. U slučaju pozitivnog rezultata u Puli mi bismo se faktički približili konačnom cilju.

Na dvojicu igrača Čačić neće moći računati u ovome susretu. – Situacija u momčadi je Gregurina – ozljeda, Ozobić – ozljeda, svi drugi su u kadru – rekao je.

Ozobić bi trebao biti operiran idućeg tjedna, dok se Gregurinina ozljeda pokazala manje ozbiljnom nego što se to u prvi trenutak činilo. U momčad se vratio i Brlek koji je prethodnu utakmicu propustio zbog tri žuta kartona.

Čačić podsjeća kako su gostovanja uvijek nepredvidiva i općenito teža od domaćih utakmica, ali i da su Farmaceuti u dosadašnjim utakmicama pokazali da se mogu nositi s njima. Nedostajala je jedino realizacija. – Činjenica je da smo u svim utakmicama imali i stvarali prilike, što je dobro, pa je onda za vjerovati da će se iz tih prilika izroditi i pokoji zgoditak. Ne sjećam se nijednog gostovanja na kojemu Slaven nije imao barem dvije – tri izgledne prilike.

Utakmica na stadionu Aldo Drosina u Puli na rasporedu je sutra od 18 sati.

zatvori