Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan

Čačić uoči Pule: Ova se utakmica svrstava u red kvalifikacijskih

Nakon posrtaja protiv Hajduka na Gradskom stadionu, pred nogometašima Slaven Belupa nova je prvenstvena utakmica, druga od četiri u samo 12 dana. Slijedi im gostovanje u Puli kod Istre 1961, momčadi koja je trenutno na osmom mjestu ljestvice s pet bodova manje od Slavena.

Susret je važan jer Slaven Belupo još uvijek nije osigurao opstanak, ali to nije uspjela ni Pula, istaknuo je trener Farmaceuta Ante Čačić. – Imamo jednu utakmicu koja se svrstava u red kvalifikacijskih. Status nismo riješili ni mi ni oni, velik je pritisak na domaćinu – kazao je, te dodao: – Mi, kao momčad, kad smo skupa ni u jednoj utakmici nismo bili inferiorni, očekujem da ćemo takvi biti i u Puli.

Što Čačić očekuje od svoje momčadi. – Da bude ambiciozna, odlučna i da traži svoju šansu u toj utakmici. U slučaju pozitivnog rezultata u Puli mi bismo se faktički približili konačnom cilju.

Na dvojicu igrača Čačić neće moći računati u ovome susretu. – Situacija u momčadi je Gregurina – ozljeda, Ozobić – ozljeda, svi drugi su u kadru – rekao je.

Ozobić bi trebao biti operiran idućeg tjedna, dok se Gregurinina ozljeda pokazala manje ozbiljnom nego što se to u prvi trenutak činilo. U momčad se vratio i Brlek koji je prethodnu utakmicu propustio zbog tri žuta kartona.

Čačić podsjeća kako su gostovanja uvijek nepredvidiva i općenito teža od domaćih utakmica, ali i da su Farmaceuti u dosadašnjim utakmicama pokazali da se mogu nositi s njima. Nedostajala je jedino realizacija. – Činjenica je da smo u svim utakmicama imali i stvarali prilike, što je dobro, pa je onda za vjerovati da će se iz tih prilika izroditi i pokoji zgoditak. Ne sjećam se nijednog gostovanja na kojemu Slaven nije imao barem dvije – tri izgledne prilike.

Utakmica na stadionu Aldo Drosina u Puli na rasporedu je sutra od 18 sati.