Petak, 26. travnja 2024.

Biskup Mrzljak u Koprivničkom Ivancu: Radovi na obnovi crkve predugo traju

Varaždinski biskup, monsinjor Josip Mrzljak današnji dan provodi u župi Koprivnički Ivanec, u kojoj dužnost župnika trenutno obnaša velečasni Nikola Bukovčan. Obišao je župnu crkvu i kapelice, škole, vrtić, općinu, a susreo se i s krizmanicima.

Kako je rekao za Radio Dravu, važno mu je ostvariti neposredan kontakt s ljudima. – Zato sam izabrao jedan običan radni dan, da bih mogao susresti što više ljudi i s njima razgovarati, čuti njihove probleme, te dakako kao biskup vidjeti i njihov doživljaj vjere, na koji način oni žive svoje kršćanstvo u ovoj župi gdje je vjera tradicionalno ukorijenjena – kazao je biskup. – Dobro je to čuti i vidjeti na koji način možemo dalje ići putem kojim nas poziva naša kršćanska vjera.

Iako mu je duhovno na prvom mjestu, biskup Mrzljak primijetio je i da radovi na restauraciji župne crkve u Koprivničkom Ivancu dugo traju. – Mislim da bi što prije i Ministarstvo kulture i Restauratorski zavod trebali učini sve da te skele što prije izađu van. I mi u Biskupiji pomažemo, nastojimo i materijalno pomoći koliko je to moguće da crkva što prije bude u svojoj funkciji, da se to što prije završi i da ona zasja u punom sjaju.

Biskup Mrzljak najavio je da će ove godine još obići gradnju novog župnog stana u koprivničkoj Župi Svetoga Leopolda te će, kao što to i običava, iskorisitti svaku prigodu za susret s ovdašnjim župnicima i vjernicima.

zatvori