Srijeda, 17. travnja 2024.

Keleminec pred Palačom pravde otpjevao ustašku “Evo zore, evo dana”

Predsjednik Autohtone – hrvatske stranke prava Dražen Keleminec danas je, nakon zakazane rasprave na Prekršajnom sudu u Koprivnici, s četvoricom stranačkih kolega – među kojima je bio i županijski vijećnik Milan Bingula – ispred Palače pravde otpjevao pjesme „Marjane, Marjane“ i „Evo zore, evo dana“. Evo kako je obrazložio što ga je motiviralo na to.

[pull_quote_center]Danas sam dao izjavu ovdje na Prekršajnom sudu zbog puštanja pjesme ‘Evo zore, evo dana’. Ja sam danas rekao da stojim iza te pjesme i uvijek ću stati, jer sam i s ‘Evo zore, evo dana’ i s ‘Marjane, Marjane’ i s drugim pjesmama išao braniti Hrvatsku, kao i mnogi. Ali, danas nas se proganja zbog tih pjesama s kojima smo branili, stvarali Hrvatsku, kao i zbog pozdrava ‘Za dom spremni’.[/pull_quote_center]

Protiv Keleminca je, naime, prekjučer izdan uhidbeni nalog zbog prijave da je u srpnju prošle godine, na prosvjedu protiv četničkih zločina u Srbu, putem razglasa puštao pjesmu „Evo zore, evo dana“. Nalog je istog dana povučen, a Keleminec je nakon Ravnateljstva policije danas došao dobrovoljno dati iskaz i na Prekršajni sud u Koprivnicu. Istaknuo je i kako je oslobođen optužnice za remećenje javnog reda i mira na utakmici Slaven Belupa prije četiri godine. Upravo zbog toka uputio se nakon izvođenja pjesama u Policijsku upravu koprivničko-križevačku kako bi prijavio službenike koji su ga tada prijavili. Policija ga nije privela, a glasnogovornik Policijske uprave Dražen Laljek rekao nam je kako je u tijeku kriminalističko istraživanje kojim policijski službenici trebaju utvrditi eventualnu prekršajnu odgovornost.

zatvori