Petak, 26. travnja 2024.

Ivana Babić i Zoran Žilić najsportaši Koprivnice u protekloj godini

Zoran Žilić iz Atletskog kluba Koprivnica i Ivana Babić, članica Športskog streljačkog kluba Podravka, proglašeni su najuspješnijim sportašima grada Koprivnice u 2014. godini. Ivana je, među ostalim uspjesima, prošle godine osvojila peto mjesto na Olimpijskim igrama mladih, a ovim priznanjem, kako nam je priznala, nije bila pretjerano iznenađena:

To je jako veliki uspjeh za mene, ali s obzirom na to da sam i prošlih godina bila među najperspektivnijima, ovo je bilo za očekivati.

Najavila nam je i što planira u bliskoj budućnosti.

Nastaviti se baviti sportom koji volim, nastaviti postizati uspjehe koji su mi naravno krenuli, pokušati otići na Europsko prvenstvo početkom 3. mjeseca, to je sada u planu i pripreme su krenule, a možda i još koja Olimpijada u sljedećim godinama, nikad se ne zna.

Zoran Žilić član je Atletskog kluba Koprivnica koji niže uspjeh za uspjehom, no ovo priznanje, kako kaže, nije očekivao:

Jako sam zadovoljan ovim priznanjem. Moram priznati da je neočekivano, nisam baš očekivao da će me izabrati za najboljeg sportaša grada Koprivnice budući da tu ima i drugih jako dobrih sportaša, iz hrvačkog kluba, borilačkih sportova i tako dalje… Ovo je za mene jako velik uspjeh.

Najuspješnijim sportskim ekipama proglašene su rukometašice Podravke Vegete koje su upravo ovog vikenda osvojile naslov jesenskih prvakinja te seniorska ekipa Ronilačkog kluba Šoderica koja je također vrlo uspješna na svojim natjecanjima. Među mlađim sportašima, priznanja za najuspješnije perspektivne sportaše primili su Antonio Tkalčić i Matea Radošević iz Boks kluba David.

Najuspješnijim sportašem s invaliditetom u protekloj godini proglašen je Vladimir Grošanić iz Športske udruge tjelesnih invalida “Koprivnica”, a najuspješnijom sportskom ekipom osoba s invaliditetom Bowling ekipa Sportske udruge za osobe s intelektualnim poteškoćama “Veliko srce”.

Dodajmo i kako su priznanja za iznimna postignuća u sportu primili Alen Fodor iz Hrvačkog kluba Podravka i Marko Sremec iz Ronilačkog kluba Šoderica, a za zaslužnog sportskog djelatnika Zlatko Kavur iz Konjičkog kluba Koprivnica.

zatvori