Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Umjetnički fotografi Mato Zeman i Željko Car u prva tri mjeseca ove godine osvojili 10 nagrada

Članovima Foto-kino kluba Picok iz Đurđevca Željku Caru i Mati Zemanu godina je sjajno počela.

U Gradu Đurđevcu navode kako su u prva tri mjeseca ove godine na žiriranim izložbama fotografija osvojili zajedno 10 nagrada.

– U prva tri ovogodišnja mjeseca Car i Zeman sudjelovali su na izložbama u Kini, Nikaragvi, Crnoj Gori, Slovačkoj, Srbiji, Irskoj i Italiji. Najvrijednije osvojene nagrade su po tri zlatne medalje i jedna srebrna – ističu.

Valja podsjetiti da su ovi aktivni i uspješni fotografi za kreativne dosege svojih fotografija svojedobno dobili visoko međunarodno fotografsko zvanje ekselencije Međunarodne federacije fotografske umjetnosti.

– Pravila međunarodnih fotografskih natječaja su takva da stručni žiri za izložbu odabire samo 25 posto od nekoliko tisuća fotografija. U jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojiti neku od samo deset nagrada i priznanja je doista velik uspjeh – pojasnio je Željko Car i izrazio želju da spomenuti uspjesi potaknu i ostale članove đurđevačkog foto-kino kluba za sudjelovanje na izložbama u zemlji i svijetu, tim više što je početkom godine došlo do osjetnog pomlađivanja članstva.

zatvori