Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO U Rasinji se sastali predstavnici udruga kako bi potpisali ugovore za sufinanciranje projekata i programa

Općina Rasinja organizirala je sastanak s predstavnicima udruga kako bi potpisali ugovore za sufinanciranje projekata i programa od interesa za opće dobro.

U Općini navode kako su udrugama s područja općine nakon ocjenjivanja te u skladu s planiram sredstvima dodijeljena financijska sredstva za njihove projekte i programe. Dodaju i kako se na natječaj javilo 19 udruga.

– Pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Tajana Zrinski dala je ovlaštenim osobama na potpis ugovore te im uručila njihov primjerak. Prisutni su upozoreni da se ugovornih odredbi moraju pridržavati, a predstavnici udruga zahvalili su na odobrenim sredstvima i izrazili obećanje da će svoje programe kvalitetno realizirati tako da zadovolje osnovnu intenciju sufinanciranja, a to je interes za opće dobro – poručuju.

Dodajmo kako je na drugom djelu sastanka načelnik Danimir Kolman pozvao prisutne da se izjasne na koji način će doprinijeti obilježavanju Dana općine.

– Nogometni klubovi obećali su organizirati nogometni turnir. Članovi Udruge za očuvanje prirodne i kulturne baštine rodnoga kraja Podravska gruda 28. travnja održat će prezentaciju brošure “Biljke rasinjskog kraja” u Centru za kulturu, tradiciju i edukaciju u Rasinji. Vatrogasci će također pridonijeti obilježavanju i to vatrogasnom vježbom jedne od svojih ekipa – zaključili su.

zatvori