Subota, 27. travnja 2024.

FOTO U Đurđevcu napreduje izgradnja zgrade kroz POS program, Janči: Želimo zadovoljiti stambene potrebe i poboljšati kvalitetu stanovanja

U Đurđevcu napreduje izgradnja druge višestambene građevine putem POS programa, a očekuje se da će prve stanare moći primiti već za dva mjeseca.

Zaključak je to kratke koordinacije na gradilištu zgrade kojoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, direktor tvrtke izvođača radova Đuro Kucelj, predstavnik nadzora Miroslav Hodić i ravnatelj APN-a Dragan Hristov, izvijestili su iz Gradske uprave.

– Sudeći po razini dosegnutih radova, nadam se da će zgrada s 12 stanova ukupne vrijednosti od 1,6 milijuna eura biti gotova u planiranom roku i da ćemo prve stanare moći primiti već za dva mjeseca – rekao je ravnatelj APN-a Dragan Hristov.

Tu nadu je potvrdio i gradonačelnik Janči dodavši da će mlade obitelji sigurno iskoristiti pogodnosti poticajne stambene izgradnje za rješavanje svojeg stambenog pitanja.

– Cilj ovog projekta je obiteljima s područja grada omogućiti zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stanova, uz poticaj javnih sredstava te mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate. Imamo istog izvođača kao i na prošloj zgradi tako da vjerujem da će po tom pitanju sve biti u redu, a već sad se veselim predaji ključeva stanova budućim stanarima za godinu dana – poručio je gradonačelnik i dodao da Grad osigurava zemljište, komunalne priključke i izradu projektne dokumentacije, dok APN bez zarade financira izgradnju te su tako osigurani najpovoljniji uvjeti u odnosu na tržište.

Podsjetimo, ugovor o građenju nove POS-ove zgrade sklopljen je u svibnju prošle godine za izgradnju višestambene građevine s 12 stambenih jedinica i garaže s uređenjem okoliša i parkirališta čija površina iznosi 1.087 metara kvadratnih.

zatvori