Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Koprivničanci su sudjelovali na ratnim igrama s humanitarnim ciljem

Airsoft klub Scorpions organizirao je ovog vikenda drugi po redu humanitarni susret u Paulovcu kraj Bjelovara. Novac se prikupljao za jednog bolesnog dječaka, a sudjelovali su i Koprivničanci.

Na ovim ratnim igrama okupilo se 120 sudionika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Radnja joj je bila smještena u Černobil, a vrijeme radnje alternativna postapokaliptična današnjica. Na jednoj strani bili su Amerikanci, a na drugoj Rusi i pljačkaši.

A priča je išla ovako: 28.4.1986. dogodila se eksplozija koja je uništila tri od četiri reaktora u Memorijalnoj elektrani “Vladimir Iljič Lenjin”, odnosno takozvanoj černobilskoj nuklearnoj elektrani. Plan obrane i evakucije nuklearne elektrane otišao je u potpuno krivom smjeru te je većina naseljenih okolnih mjesta postala jedna velika kontaminirana zona, a kako se u tom trenutku nije snašla ni kompletna politička elita u svijetu, razmjeri ove katastofe poprimili su globalne razmjere. Pljačke, palež i anarhija vladali su tridesetak godina po cijelom svijetu, dok je okolica nuklearke netaknuta i pojavljuju se čudne anomalije.

2016. vlast u SAD-u preuzima general Jon Snowlike te se ponovo počinje vraćati red po čitavom svijetu. Uspostavljen je vojni režim i novooformljena vojska poslana je u nuklearke diljem svijeta, pa tako i u Černobil. Iako je područje oko Černobila bilo kontaminirano i velika masovna grobnica za okolne stanovnike gradova i sela, na tom području su ostali živjeti oni na koje radijacija nije imala nikakvog utjecaja. Osim lutajućih seljaka, novopridošle vojske i čudnih anomalija pojavili su se i pljačkaši, pod vodstvom samoprozvanog generala Vladimira Timura, u potrazi za radioaktivnim materijalom za izradu bombe s kojom bi ubili generala Snowlikea i ponovo uveli anarhiju.

Na kraju je pobijedila ekipa Rusa – pljačkaša rezultatom 7:3.

zatvori