Petak, 26. travnja 2024.

Županijski HSS: Umjesto Korena, funkciju predsjednika Skupštine Piškornice treba obnašati načelnik Koprivničkog Ivanca

Predsjedništvo HSS-a Koprivničko-križevačke županije tijekom sinoćnje sjednice bavilo se aktualnostima vezanima uz Piškornicu.

Kako doznajemo, okupljeni članovi predsjedništva županijskog HSS-a jednoglasno su zaključili da župan Darko Koren na sljedećoj redovnoj Skupštini Piškornice d.o.o. treba podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Skupštine tog trgovačkog društva.

U HSS-u smatraju da funkciju predsjednika Skupštine Piškornice treba obnašati načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović, kao što je to i bilo u vrijeme Božidara Vrabelja, no situacija se – podsjetili su, nakon njegove smrti promijenila.

U županijskom HSS-u smatraju da je Darko Koren kao predsjednik Skupštine društva morao biti upoznat s poslovanjem Piškornice d.o.o. Ako pak nije, zaključuju u Predsjedništvu županijskog HSS-a, Koren nije obavljao posao za koji je bio zadužen.

Sa sjednice održane sinoć u Koprivnici, Predsjedništvo županijskog HSS-a najavljuje da će pokrenuti postupak političke odgovornosti župana Darka Korena. Preko svojih vijećnika u županijskoj skupštini zatražit će njegovu ostavku, poglavito stoga što je u tvrtki kojoj je Županija suvlasnik isplaćen milijunski bonus menadžeru, dok se Županija istovremeno zbog financijskih poteškoća morala kreditno zadužiti.

Sjednici Predsjedništva podravsko-prigorskog HSS-a jučer su se odazvali predsjednik Mladen Mađer, te Mario Hudić, Karolina Vidović, Zdravko Tuba, Kristina Škoda, Nikola Kovačić, Branko Mesarov, Mario Švegović, Zdravko Ivančan, Ana Šimunić, Ivan Pal, Krunoslav Belaj, Vesna Peršić Kovač i Nenad Martinaga, a nije bilo Hrvoja Petrića, Tomislava Pasaričeka, Marine Ivančan, Darka Sobote, Tomislava Koščevića i Vjekoslava Čordaševa.

Ustupio HSS Koprivničko-križevačke županije.
zatvori