Petak, 26. travnja 2024.

TJEDNA PROGNOZA Stiže nam dosta kiše, a polako se naziru i moguće prve pahuljice snijega

Razdoblje lijepog vremena koje nas je pratilo proteklih dana došlo je svome kraju, za što je zaslužna poznata genovska ciklona. Sunce i ugodne poslijepodnevne temperature zamijenit će kiša i hladnoća, a umjesto blagog južnog povjetarca puhat će neugodan sjeverac. Što se može – jesen mora katkad pokazati i svoje drugo, manje lijepo lice.

Kiša je u ponedjeljak moguća već od jutra, ali najviše oborina očekujemo u poslijepodnevnim i večernjim satima. To bi mogle biti solidne količine kiše, no ne baš i potop. Zapuhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. Bit će i prohladno: temperatura vjerojatno ostaje ispod 10 stupnjeva tijekom cijelog dana, eventualno nakratko može iznad.

U utorak će kiše biti nešto manje, ali i dalje je moguća tijekom cijeloga dana. Pratit će ju umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar. Temperatura će vjerojatno biti koji stupanj viša nego u ponedjeljak, ali i dalje će biti prohladno, negdje između 7 i 11 stupnjeva.

Srijeda bi nam trebala donijeti postupni prestanak oborina, ali još uvijek neće biti sasvim suho. Vjetar će oslabjeti. I dalje prohladno.

Čini se da nas od četvrtka do subote čeka malo ljepše i stabilnije vrijeme s više sunca, a i malo toplije. Ovo što slijedi predaleko je za ozbiljnu prognozu stoga nemojte to uzimati kao pouzdano, ali trenutno dostupni prognostički materijali upućuju na mogućnost promjene vremena krajem vikenda i početkom idućeg tjedna koja bi nam donijela novu obilniju kišu i jače zahlađenje, pa bi snježne pahuljice mogle zalepršati i u krajevima nižima od gorja.

zatvori