Petak, 26. travnja 2024.

SOLIDARNOST NA DJELU Ove godine donirali smo 80 tisuća kuna za siromašne učenike

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica završilo je 45. sabirnu akciju Solidarnost na djelu 2017. pod nazivom “Ne dvoji. Za drugog izdvoji”.

Osim na području gradskih mjesnih odbora, akcija je provedena i na području prigradskih mjesnih odbora te svih 11 općina i škola. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u ovogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu 2017. ukupno je prikupilo 79.981,42 kune te će za taj novac biti kupljeno i podijeljeno blizu 500 pari tenisica za učenike slabijeg imovinskog stanja iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Ujedno, u sklopu akcije Solidarnost na djelu održano je prikupljanje prehrambenih namirnica u Kauflandu te je prikupljeno oko 20 kilograma prehrambenih namirnica koje su namijenjene Socijalnoj samoposluzi.

Ove godine prikupljala su se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima su se uručivali bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od 5 kuna i ovjereni žigom našeg društva. Bonovi zahvalnosti u iznosu od 1 kune bili su namijenjeni školskoj i vrtićkoj djeci.

Akcija Solidarnost na djelu 2017. predviđena je Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2017. godini u četvrtak 12. listopada kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa, a od ukupno prikupljenih sredstava namiruju su troškovi akcije te će 10 posto biti uplaćeno u Fond solidarnosti HCK.

U 2017. godini prikupljeno je 5.524,23 kuna više nego prethodne godine.

zatvori