FOTO Željko Krušelj na predavanju povodom Dana grada: Koprivnica je ‘medijsko čudo’ u Hrvatskoj

2
481
Snimio Marko Posavec.
Koprivnički novinar i urednik te predavač na Odjelu novinarstva Sveučilišta Sjever, dr. sc. Željko Krušelj, u ponedjeljak je na Sveučilišnom centru u Koprivnici održao predavanje o ‘Trendovima i perspektivi medija u Hrvatskoj i gradu Koprivnici’.

Okupljenim studentima, ali i drugim zainteresiranim građanima, pričao je o događajima koji su promijenili svijet medija te o smjeru u kojem bi se u dogledno vrijeme mogli razvijati.

Predavanje je organizirano povodom Dana grada Koprivnice pa se Krušelj u predavanju dotaknuo i specifičnosti koprivničke medijske scene. Grad je to, kaže, koji ima najviše medija u Republici Hrvatskoj prema veličini grada i u kojem u medijima redovne prihode ostvaruje oko 85 osoba, dok ih je, usporedbe radi, osamdesetih bilo tridesetak.

Među podacima koje je naveo, Krušelj je iznio kako posljednjih godina naklada tiskanih medija dramatično pada, ali ukupan broj tiskovina lagano raste. Također, ustvrdio je da promjene koje se događaju nacionalnim medijima u manjoj mjeri zahvaćaju lokalne i da je na takve procese najviše otporan radio. Osim toga, pomalo je nevjerojatan podatak da u Koprivnici djeluje čak 18 medija.

Nakon predavanja, na hodnicima Sveučilišta otvorena je retrospektivna izložba “Koprivničke tiskovine kroz povijest”. Izložba na dvadesetak fotografija prikazuje stoljetni presjek tiskanih medija koji su imali značajniju ulogu na području grada. Izložene su tiskovine koje su od 1911. godine pa sve do danas imale značajnu distribuciju, bile komercijalne i vrlo čitane, a jednako tako i da su pravilno informirale građane.

ŠALJI DALJE
  • Regica

    Joj mene. Veli meni moj Draž. Si čula Regica kak smo dobri vu medijima. To je tak dobro tekar se sad ti novinarji vu saki šekret porinuju a bog i bogmeč više nišće na vulici ne sme pijan zići mam vu novinama osvane. No Regica pak ne smiju pisati s sem i sakom. O onima kaj ih plačajo čkomiju.

  • john smith

    i Forjan studira medije; valjda zato kolumnu dugo nije napisal