FOTO AK galerija umjetničkim je programima otvorila svoja vrata građanima

0
315
Foto: Teodora Lukavski.
Udruga Atelieri Koprivnica prošle je subote, na Dan grada Koprivnice, otvorila svoja vrata građanima.

Udruga je osnovana 2012. godine kada je Grad Koprivnica koprivničkim umjetnicama i umjetnicima dao na korištenje jednu od zgrada u kompleksu bivše vojarne, a sadašnjeg Kampusa. Objekt broj 20 tako je postao mjesto gdje koprivnički umjetnici stvaraju, ali i izlažu svoje radove.

Uz prostore za rad – sveukupno sedam ateljea – od 2013. godine u ateljeu Vlatka Vinceka nalazi se multimedijalni izložbeni prostor AK galerija koja ima redovni program od 15-ak događaja godišnje.

Središnje događanje udruge su “Dani otvorenih vrata” koji su ove godine održani peti puta i na kojima umjetnici otvaraju vrata svojih ateljea, izlažu radove nastale u zadnjih godinu dana i daju posjetiteljima priliku da zavire u njihove radne prostore.

Ove su godine tim povodom svoje radove predstavili Mario Dimić, Antonio Grgić, Lada Gudić, Zvonimir Haramija Hans, Darko Markić, Gordana Špoljar Andrašić, Vlatko Vincek i Sunčanica Tuk, a izvedena su i dva performansa: “Čitanje Kapitala jednom stolu iz ateljea” Antonija Grgića i “Solo za osciloskop” Ivana Marušića Klifa.

Program su sufinancirali Grad Koprivnica i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.