Subota, 27. travnja 2024.

Županijski čelnici i lokalni saborski zastupnici zajedno za brzu cestu i novu Podravsku magistralu

Župan Darko Koren i njegov zamjenik Darko Sobota ugostili su saborske zastupnike iz Koprivničko-križevačke županije kako bi s njima razgovarali o strateškim projektima za žitelje ovog kraja.

Riječ je prvenstveno o projektima prometne infrastrukture – nastavku izgradnje brze ceste od Križevaca prema Koprivnici, o novoj Podravskoj magistrali te o mreži željezničke infrastrukture.

Stoga će, objavljeno je na županijskoj Internet stranici zajedničke snage prvenstveno usmjeriti u izradu i pripremu dokumentacije za projekte prometne strategije – brzu cestu i Podravsku magistralu, što je u planu završiti do 2020. godine, a preduvjet je za apliciranje na sredstva Europske unije.

Čelnici naše županije i saborski zastupnici složni su u stavu da je novu Podravsku magistralu potrebno uvrstiti u Prijedlog strategije prostornog razvoja Republike Hrvatske, ali i staviti naglasak na izgradnju brze ceste do Koprivnice. To će omogućiti ravnomjerniji prostorni razvoj ovoga kraja, povezanost sa Zagrebom i ublažiti negativne demografske procese.

Osim Prometne strategije, svi će se angažirati i na drugim važnim temama. Tako će koordinacija županijskih dužnosnika i saborskih zastupnika zajednički pripremati materijale za saborske rasprave, osobito o Zakonu o poljoprivredom zemljištu, izmjenama Zakona o financiranju vodnog gospodarstva te o Zakonu o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika.

Županovu pozivu odazvali su se zastupnici Branko Hrg, Damir Felak i Željko Lacković. Mladen Mađer se nije odazvao zbog čega je župan Koren izrazio nezadovoljstvo jer su teme sastanka, kako je objavljeno, bile od zajedničkog interesa usmjerene na dobrobit svih žitelja Koprivničko-križevačke županije.

zatvori