Petak, 26. travnja 2024.

Splitski umjetnik predstavlja svoj rad koji je snimio u koprivničkom Kampusu

Predstavljanje rada ‘Balans bijele’ autora Gilde Bavčevića na rasporedu je u subotu, 14. listopada u AK galeriji u Kampusu.

Gildo Bavčević multimedijalni je umjetnik, autor performansa, video performansa, video instalacija, kratkih filmova, dizajna zvuka. Uz samostalne izložbe aktivno sudjeluje i na brojnim grupnim izložbama i festivalima u zemlji i inozemstvu

Umjetnička akcija “Balans bijele” osmišljena je za vrijeme autorova boravka u koprivničkom Kampusu prošle godine. Tada se splitski umjetnik upoznao s prostorom bivše vojarne i njegovom poviješću. On je, također, dio višegodišnjeg projekta AK galerije “Kompleksi: (su)život ljudi i prostora”.

Rad preispituje tranzicijsku narav vojnog kompleksa i njegovih pripadajućih objekata. Prostor koji je nekad imao vojnu/ratnu funkciju, danas je prostor na kojem se nalazi sveučilište, nekoliko udruga te velik broj neiskorištenih objekata koji stoje napušteni i čekaju svoju prenamjenu. Ovim projektom se želi preispitati odnos koprivničke vojarne nekad i sad, a samim time i otvoriti prostor novim značenjima i funkcijama tog prostora.

Akcija je izvedena i snimljena 29.11.2016. na dan kada se u bivšoj SFRJ obilježavao Dan Republike. Završni produkt akcije jest video rad “Balans bijele” koji će se predstaviti ove subote u AK galeriji u koprivničkom Kampusu s početkom 20 sati. Uz video rad bit će prezentirana i fotodokumentacija njegova nastanka. To je ujedno i prvi rad u produkciji AK galerije.

zatvori