Muči li vas neki pravni problem ili trebate savjet, evo kada možete dobiti besplatnu pomoć

0
201
Snimio Marko Posavec.
Koprivničanci će iduće srijede moći zatražiti besplatnu pravnu pomoć kada će im na raspolaganju ponovno biti studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta.

Radi se o projektu “Pravna klinika” u sklopu kojeg budući pravnici redovno posjećuju Koprivnicu i građanima pružaju pravne savjete, pomažu im u pravnim problemima s kojima se suočavaju, povezivanju s odvjetnicima i sastavljanju raznih pisama i podnesaka u upravnom i drugim postupcima. Ponekad, kliničari se mogu uključiti i u planiranje nastupanja u upravnim i sudskim postupcima.

Podsjetimo, studenti samostalno i kolektivno obrađuju primljene slučajeve pri čemu im po potrebi savjetom pomažu akademski mentori – suradnici, znanstveni asistenti i profesori, a klinika se u svom radu ravna odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći i Pravilnika o studiranju.

Studenti prava bit će u Koprivnici sljedeće srijede, 18. listopada, od 10 do 12 sati u Gradskoj vijećnici, a oni koji trebaju pravu pomoć na sastanak sa studentima moraju ponijeti fotokopiju dokumentacije vezane uz pravni problem i osobne iskaznice.