Petak, 26. travnja 2024.

Počeli radovi na katastarskoj izmjeri na području Općine Đelekovec

Radovi na katastarskoj izmjeri na području Općine Đelekovec i službeno su počeli.

Ugovor za obavljanje geodetsko katastarskih usluga u srpnju ove godine potpisali su Državna geodetska uprava, Koprivničko-križevačka županija, načelnici općina Legrad, Gornja Rijeka i Đelekovec te izvođači radova. Rezultirat će izradom katastra nekretnina na području navedenih općina.

Radove u Đelekovcu obišao je zamjenik župana Darko Sobota koji je naglasio kako županija već dugi niz godina sudjeluje u ovakvim projektima jer oni predstavljaju iskorak u području sređivanja evidencije katastra, što je preduvjet za planiranje prostora i daljnji razvoj općina.

Izvor: kckzz.hr

Načelnica Općine Đelekovec Štefica Sirutka izrazila je zadovoljstvo otvaranjem radova te je kazala kako su se na njih odlučili da se utvrdi pravo stanje državne imovine, s obzirom na to da nakon legalizacije imovinsko-pravni odnosi nisu bili riješeni.

Svi projekti koje je Općina htjela pokrenuti, primjerice ulaganja u parkove, društveni dom i sport, ovisili su o imovinsko-pravnim odnosima, što je bilo financijski zahtjevno a rješenje se čekalo godinama, dodala je.

Izmjera košta 6 milijuna kuna s PDV-om. Općina Đelekovec financira 45%, Državna geodetska uprava 40% te Županija preostalih 15% potrebnog novca. Izmjerom će biti obuhvaćeno 1753 ha, a trebala bi završiti do 2020. godine.

Izvor: kckzz.hr
zatvori