Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Prvi smo zavirili u labirint od kukuruza i slame koji je niknuo u Hlebinama

Udruga “Stari zanati” sutra će otvoriti vrata imanja u Hlebinama i priuštiti posjetiteljima nezaboravan provod.

Naime, po uzoru na slične takve po Americi, Europi pa odnedavno i u Hrvatskoj, osmislili su labirint od kukuruza i slame.

– Tijekom naših gostovanja upoznali smo mnogo ljudi i vidjeli nove zanimljive desetinacije. To nas je inspiriralo da i na našem imanju ponudimo za Podravinu novi sadržaj. Sam labirint može se, naravno ako se ne izgubite puno puta, propješačiti za petnaestak minuta. U samom labirintu bit će postavljeni zadaci koji će se morati odraditi kako bi se zaslužila i neka nagrada. Bit svega je da se na ovaj zabavan način upozna život na selu – ispričao nam je predsjednik Udruge Tihomir Želimorski.

Uz sam labirint, Udruga priprema još raznovrsnih sadržaja. Tako će na radionicama starih zanata posjetitelje upoznati s tradicijom obrtništva u Hlebinama.

– Sve ovo je namijenjeno prvenstveno klincima i sve je prilagođeno za njih. Roditelji će se naravno uključiti i vratiti u djetinjstvo. Pokušat ćemo na ovaj način privući ljude u Hlebine, da mi više ne idemo turistima, kako se to kaže, već da oni dođu k nama. Da vide naš kraj, našu lijepu Podravinu od Bilogore do Drave i pustinje koju imamo – kaže Želimorski.

Inače, cilj je da imanje postane destinacija za sve putnike bicikliste, motoriste i ostale koji dolaze u kolijevku naivne umjetnosti.

Na druženje u Hlebine sutra dolaze djeca iz koprivničkog Vrtića Tratinčica i njihovi roditelji, a dobrodošli su i svi ostali. Vrata hlebinskog imanja otvaraju se u 14 sati.

 

Labirint od kukuruza i slame u Hlebinama

Posted by Drava.info on Thursday, October 26, 2017

 

zatvori