Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Mladi nogometaši u kampu vježbali sa svojim trenerima

Kamp za mlade nogometaše rođene 2005. godine i mlađe održan je jučer na igralištu županijskog nogometnog prvoligaša Tomislava u Drnju. Nosioc ovog projekta je Hrvatski nogometni savez i regionalni instruktor regije Sjever Sergej Milivojević, a organizirali su ga Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije i instruktor Vedran Medenjak u suradnji sa županijskim klubovima.

Mladi igrači i njihovi treneri učili su kako se ispravno radi s djecom tog godišta kako bi se razvila u što bolje nogometaše i sportaše.

— Cilj ovog projekta je popularizacija nogometa u županijskim nogometnim savezima. Do sada smo organizirali kamp u Virju, ovaj je bio u Drnju, a idući će biti na području koje gravitira prema Nogometnom klubu Križevci. Želja nam je da što više djece iz malih mjesta i sela koja imaju klubove sudjeluju u ovim aktivnostima — rekao nam je instruktor regije Sjever Sergej Milivojević.

Kampovi se održavaju dva ili tri dana. Prvi dan sudjeluje 2006. godište, drugi dan 2005., a treći dan, ako ima dovoljno zainteresiranih, sudjeluju djevojčice. Klubovima koji ih ugoste kao poticaj na račun sjeda 1.000 kuna + PDV.

Riječ je o hvalevrijednom projektu popularizacije nogometa, no sve je očitiji problem premalog broja djece i prevelikog broja klubova, što bi u narednih desetak godina moglo dovesti do gašenja nekih od njih. Upravo se ovakvim kampovima to želi spriječiti, ali koliko je to realno, vrijeme će pokazati.

zatvori