Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Gimnazijalci pripremom raznih delicija obilježili Tjedan talijanskog jezika

Učenici koprivničke Gimnazije ‘Fran Galović’ prvi su se put uključili u proslavu Tjedna talijanskog jezika koji se obilježava diljem svijeta.

S profesoricom Martinom Šifkorn-Labazan učenici od prvog do četvrtog razreda koji uče talijanski jezik priredili su domjenak u holu škole.

– Odlučili smo proslaviti 17. Tjedan talijanskog jezika dajući svoj doprinos talijanskom jeziku tako da smo napravili talijanske slastice, i slano i slatko. Imamo tu poznatih talijanskih klasika kao što su tiramisu, bruschette, panettone, lazanje, a cure kuhaju i cappuccino. Na taj način želimo ukazati na značaj talijanskog jezika u svijetu – govori profesorica talijanskog jezika Martina Šifkorn-Labazan.

Ovo je način da se oda počast brojnim slavnim talijanskim znanstvenicima koji su dali svoj doprinos svijetu, ali i poznatoj talijanskoj modi i nogometašima, govori Šifkorn-Labazan.

– To je odlična prilika da učenici nauče nešto sami napraviti jer recimo kad smo razgovarali o pripremi talijanskih slastica jedna mi je učenica rekla ‘Profesorice ja ne mogu ništa napraviti, ja ne znam niti hrenovke skuhati’. Možemo shvatiti da je ovo i jedna vrsta domaćinstva za koju bi bilo jako dobro da se ponovno uvede u hrvatske škole – dodaje Šifkorn-Labazan.

zatvori