Subota, 27. travnja 2024.

Članovi gradske Vatrogasne zajednice u Domžalama pekli ribu i kuhali paprikaš

Članovi Vatrogasne zajednice grada Koprivnice sudjelovali su na manifestaciji „Dobro došli u Domžale“ na kojoj se općine, regije i turističke zajednice predstavljaju glazbom, kulturom, običajima, obrtništvom te gastro i turističkom ponudom.

U dogovoru s gradonačelnikom grada Koprivnice Mišelom Jakšićem, koprivnički kraj zastupali su vatrogasci upravo stoga što se ove godine slavi 35 godina pobratimstva između vatrogasnih zajednica Domžala i Koprivnice.

Uz pomoć članova DVD-a Novačka i DVD-a Otočka naši su vatrogasci ispekli 50 kilograma dravske ribe i skuhali 60 litara fiš paprikaša. Hrana je podijeljena zainteresiranim građanima Domžala.

Za pravi podravski štih na gradskom placu u Domžalama pobrinuo se muzički sastav „Podravski pajdaši“ koji su svojom pjesmom i svirkom zorno prenijeli i dočarali duh Podravine i podravskog kraja.

Uz predsjednika VZG Koprivnica Ivana Golubića, vrijednoj delegaciji pridružili su se i članovi DVD-a Starigrad Željko Cvrtila i Ivan Krznarić te tajnica VZG-a i članica DVD-a Draganovec Ines Štefanić.

zatvori