Petak, 26. travnja 2024.

STIGLA JE JESEN Evo kakvo nam vrijeme donosi

Jesen nam je stigla u petak kasno navečer, što znači da je subota bila prvi pravi jesenski dan. No, protekla je u znaku lijepog vremena. To će se ipak uskoro promijeniti.

Za razliku od sunčane i tople subote, nedjelja će ipak biti oblačnija. Ponegdje može pasti i malo kiše, ali u malim količinama. Vjetar slab, a najvišu dnevnu temperaturu očekujemo oko 18 do 20 stupnjeva. Neće, dakle, biti hladno.

Oblačno vrijeme nastavlja se i u ponedjeljak, također uz mogućnost slabe kiše. Oborina će negdje biti više, negdje manje; kod nas, čini se, ne mnogo. Razlog takvim teško predvidivim oborinama je to što nismo pod izravnim utjecajem neke razvijene ciklone već nad nama kruži hladan i nestabilan zrak polja niskog tlaka koje se premješta istočnije i sjevernije od nas. Stoga će povremene kiše biti u većem dijelu zemlje, no neće to biti onakve velike količine oborina kao od nedavne ciklone, ni blizu.

Vremenska situacija za utorak i srijedu još je nejasna: dio prognostičkih modela ukazuje na uglavnom suh dan, a dio najavljuje kišu. Uskoro ćemo imati bolju sliku, ali u svakom slučaju, kad god se visinska ciklona mota u blizini, na kišu valja računati bilo kada i bilo gdje. No, neće biti hladno.

Oko vikenda vrijeme bi se moglo malo stabilizirati uz više sunca i temperature u skladu s dobom godine – hladno noću, ugodno danju.

zatvori