Subota, 27. travnja 2024.

Mlade hrvačice i hrvači Podravke vratili se u Koprivnicu s petnaest novih medalja

Devetnaestero mladih hrvačica i hrvača Podravke nastupilo je proteklog vikenda na Međunarodnom turniru ‘Dan grada Slatine’ i odlično nastavilo hrvačku sezonu.

U konkurenciji od preko dvjestotinjak natjecatelja te petnaest klubova iz BiH, Mađarske, Srbije i Hrvatske, mali su Podravkaši pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca, Saše Šprema i Ivana Lončarića osvojili petnaest medalja. Od toga pet zlatnih, dvije srebrne i osam brončanih, a u Koprivnicu su se vratili i s peharom za treće mjesto u ukupnom plasmanu klubova.

Među djevojčicama, prvo mjesto u kategoriji do 40 kilograma s tri vrlo uvjerljive pobjede osvojila je Dina Vida Horvat. Lana Nogić bila je druga u kategoriji do 45 kilograma, a treća mjesta osvojile su Jelena Mijatović u kategoriji do 35 kilograma i Lucija Ledinski u kategoriji do 46 kilograma.

Dječaci su se natjecali u više dobnih skupina. U onoj najmlađoj, za dječake rođene od 2008. do 2010. godine, Noa Ljubić je osvojio treće mjesto u kategoriji do 26 kilograma.

U uzrastu dječaka rođenih 2006. i 2007. godine Ivan Benko osvojio je prvo mjesto u kategoriji do 33 kilograma. Drugo mjesto pripalo je Gabrijelu Mijatoviću koji je nastupio u kategoriji do 54 kilograma. Marko Špernjak u kategoriji do 49 kilograma i Filip Petričević u kategoriji do 54 kilograma osvojili su treća mjesta.

Na korak do postolja ostali su Matija Mohenski (kategorija 36 kilograma) i Filip Šprem (kategorija 40 kilograma) koji su se u svojim kategorijama plasirali na peta mjesta.

U uzrastu dječaka rođenih 2004. i 2005. sva trojica Podravkaša plasirala su se na treća mjesta: Borna Ljubić u kategoriji do 36 kilograma, Ivan Adžaga u kategoriji do 49 kilograma i Josip Benko u kategoriji do 59 kilograma.

Već iskusni Podravkini hrvači Filip Verčević, Valent Delimar i Alen Nogić uvjerljivo su osvojili prva mjesta u svojim kategorijama u uzrastu starijih dječaka. Verčević u kategoriji do 59 kilograma, Delimar u kategoriji do 53 kilograma i Nogić u kategoriji do 66 kilograma.

Sve u svemu bila je ovo prva prava provjera uoči nastavka sezone, a postignuti rezultati nimalo nisu slučajnost. Naime, Hrvački klub Podravka za vrijeme ljetnih školskih praznika gotovo da i nije prekidao s radom.

Izvor: Hrvački klub Podravka.
zatvori