Subota, 27. travnja 2024.
Home Aktualno Marko Lončar osvojio prvu nagradu na prestižnom međunarodnom natjecanju keramičara

Marko Lončar osvojio prvu nagradu na prestižnom međunarodnom natjecanju keramičara

0
Marko Lončar osvojio prvu nagradu na prestižnom međunarodnom natjecanju keramičara
Ustupila Gordana Gazdić-Buhanec.
Koprivnički gimnazijalac Marko Lončar osvojio je prvu nagradu na međunarodnoj manifestaciji umjetničke keramike koja je održana ovog vikenda u Mučićima nedaleko od Rijeke.

Marko se natjecao u kategoriji mladih, a za natjecanje mladi keramičari do 35 godina izlagali su po jedan svoj rad nastao tijekom 2017. godine. Da se radi o velikom uspjehu govori i činjenica da su drugo i treće mjesto osvojile akademska kiparica i slikarica.

Iz Koprivnice, na manifestaciji je sudjelovao kipar i keramičar Dragutin Ciglar čiju je školu keramike Marko i pohađao.

“Matuljska kolajnica” je bienalna manifestacija u sklopu koje se, osim natjecanja, mogu pohađati različite radionice te upoznati novine iz svijeta keramike. Ove godine je prezentiran 3D printer za keramiku i održane su radionice eminentnih umjetnika keramičara: “Crowling” čiji je predavač Roberto Aiudi, “Koloristički način paljenja rakua” Čazima Mehmetija i “Pečenje u mikrovalnoj tehnici” Borisa Rocea.

Organizator ovog događanja je Udruga Interinova, jedna od najvećih udruga na području Rijeke i okolice koja je posvećena keramici, pod pokroviteljstvom Općine Matulji. Sudjelovalo je više od sedamdeset umjetnika iz Italije, Slovenije i cijele Hrvatske.

Ustupila Gordana Gazdić-Buhanec.
zatvori