Petak, 26. travnja 2024.

Marin Pucar: Zadatak Podravke je da bude generator i poticatelj gospodarskog razvoja

Hrvatska gospodarska komora trenutno je među rijetkima koji u Hrvatskoj imaju snagu na jednom mjestu okupiti gospodarstvenike i političare. Ocijenio je to Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke, ali i član Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore tijekom svečanosti dodjele Zlatne Kune što je prošlog tjedna održana u Koprivnici.

– Moram priznati da sam izuzetno ponosan da Hrvatska gospodarska komora može na jednom mjestu okupiti sve gospodarstvenike i sve političare. Teško je u ovim vremenima napraviti koheziju, ali rekao bih da osim Hrvatske gospodarske komore, malo kome to uspijeva. Ovdje smo otvoreni za nove ideje, za promicanje novih programa i prvenstveno za razvoj. Svake godine na ovoj svečanoj sjednici osvrnemo se na godinu za nama. Svake smo godine sve zreliji. No, sve nas vuče prema naprijed i da budemo bolji, uspješniji i jači.

Kao čelnik najveće podravsko-prigorske kompanije Pucar je uvjeren da podravsko-prigorsko gospodarstvo ima perspektive i da može biti bolje od hrvatskog prosjeka:

– U tom smjeru, ja bih dalje potaknuo ovu županiju i županijsko gospodarstvo da budemo malo iznad nacionalnog prosjeka, da se nastave pozitivni trendovi iz posljednje dvije godine, te da županijsko gospodarstvo bude barem 0,5% jače od prosjeka rasta BDP-a na nacionalnoj razini. U tom smjeru je zadatak i Podravke da svojim razvojnim i strateškim planovima bude generator i poticatelj, ne samo razvoja županijskog, već i gospodarstva cijele Hrvatske.

Pucar je uvjeren da imamo šanse, a prvi pokazatelji uspješnijih gospodarskih trendova su oni postignuti u turističkoj sezoni, ocijenio je:

– Na toj platformi, na tom idejnom projektu, na tim novim strategijama, želim da cjelokupno gospodarstvo i cjelokupna nacija imaju afirmaciju; da u toj afirmaciji svi zajedno budemo na istom putu kako bi svim žiteljima županije i nacije iz godine u godinu bilo bolje. Imamo u tom izazovu i pozitivnih trendova. U svakom slučaju, generator razvoja nam je turizam. To se vidi i iz Podravkinih rezultata na domaćem tržištu. Podravka će također biti predvodnik i izvoza. Zbog toga ovdje svima poručujem i pružam ruku ispred Hrvatske gospodarske komore, ali i ispred Podravke da dođete, da nam budete partneri, da zajedno nastupamo na hrvatskom tržištu, ali isto tako da zajedno idemo i na sva tržišta na kojima je Podravka prisutna.

Kad je pak riječ o najboljima u Podravini i Prigorju, a to su dobitnici Zlatne kune KTC, Hartmann i Vemo trade, Pucar ne dvoji da su dobar primjer ostalima i pravi putokaz kuda treba ići županijsko gospodarstvo ali i svima na hrvatskom tržištu.

zatvori