Subota, 27. travnja 2024.

Hoće li Podravka, kao dio domaćeg konzorcija, preuzeti dijelove posrnulog Agrokora?

‘Razumijemo interes vezan uz aktualne teme oko Agrokora, međutim Uprava Podravke o konkretnom za sada nema komentara.’ Odgovorila je to na pitanje Drave.info Marinka Akrap, direktorica Korporativnih komunikacija Podravke.

Naime, HRT je danas objavio da su Adris i Atlantic zainteresirani za najjače Agrokorove tvrtke. Navodno planiraju osnivanje konzorcija u kojemu bi im se pridružile i druge hrvatske kompanije – a na prvom se mjestu spominje koprivnička Podravka, te mirovinski fondovi. Navodno su prvenstveno zainteresirani za preuzimanje Jamnice i Leda.

Prema HRT-ovoj objavi, izvanredna Uprava Agrokora pozdravlja svaki iskazani interes jer je to, kako kažu, znak da se prepoznaju rezultati njihova rada na restrukturiranju Agrokorovih kompanija. No, upozoravaju da nema prodaje ključnih kompanije prije nagodbe, a odluku o prodaji ne donosi ni izvanredna Uprava ni država, već vjerovnici.

Ova je vijest, čini se, dobro prihvaćena i na Markovom trgu. Potpredsjednica Vlade Martina Dalić kaže da je ovo potencijalno dobra vijest jer će domaći kapital biti spreman reagirati kad Agrokorovi vjerovnici oduče što će se, kada i na koji način prodavati.

A premda Uprava Podravke nema komentara, činjenica je da vrlo pozorno prati što se događa s Agrokorom. Doznajemo da pritom nije samo pasivni promatrač, već aktivno sudjeluje u svemu trenutno dostupnome kako bi zaštitila svoja potraživanja od posrnulog hrvatskog poslovnog carstva.

zatvori