Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI Nemčići ‘veselim biciklima’ uljepšali gradsku upravu, a vrtićarci šetali stazama zdravlja

Kako učenici 2.c razreda Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” zamišljaju vesele bicikle od danas možete razgledati na izložbi postavljenoj u hodniku gradske uprave.

Mladim umjetnicima mentorice su bile učiteljice Đurđica Pošta i Petra Vedriš, a radovi su izloženi povodom Europskog tjedna mobilnosti.

– Od prvog razreda radim s djecom kako bih u njima probudila svijest o zdravom načinu kretanja i svake godine se uključujemo u Europski tjedan mobilnost. Mi smo grad bicikala pa se nije bilo teško odlučiti za temu izložbe, a bilo im je to zanimljivo jer ih vole crtati. Izložbu smo si dobro povezali i s ostalim nastavnim predmetima, kao što je matematika. Eto, tako su nastali ovi veseli bicikli – rekla je na svečanom otvorenju izložbe učiteljica Đurđica Pošta.

Vesele bicikle crtalo je 24-ero učenika, a radovi se mogu razgledati do petka. Kao mali znak pažnje koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić mališanima je podijelio bojice i balone.

– Hvala Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski i 2. c razredu što su se uključili u naš Europski tjedan mobilnosti i osvježili sa svojim crtežima ulaz u gradsku upravu. Nadam se da će i u narednim godinama biti s nama u Europskom tjedanu mobilnosti, što s crtežima, što na biciklima. Sigurno da je lijepo da se sve više mladih, zahvaljujući i našim školama i vrtićima, uključuje u ovaj program i vodi se sintagmom ‘U zdravom tijelu zdrav duh’ – rekao je tim povodom.

A u sklopu Europskog tjedna mobilnosti danas je obilježen Dan kretanja i zdravlja.

Koprivničke staze zdravlja već su od ranih jutarnjih sati odjekivale veselim dječjim koracima. Djeca gradskih dječjih vrtića uz šetnju ‘Stazom oko placa’ odgovarala su na pitanja iz crtića “Ozzy Ozončić” te pokazala svoje znanje o tvarima koja oštećuju ozonski omotač.

Mališani su također ukazali i na brigu koju moraju posvetiti njegovoj zaštiti, a za svaki točan odgovor na poklon su dobili balon. U sklopu programa djeca su također danas obišla spomenike biciklu te posjetila gradski park.

U Dječjem vrtiću “Igra” planinari koprivničkog planinarskog društva “Bilo” upoznali su djecu s planinarenjem i planinarskom opremom, dok su djeca četvrtih razreda Osnovne škole “Đuro Ester” sudjelovala u sportskim igrama na Zelenjaku.

zatvori