Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Naši veterani i dragovoljci odlični na najmasovnijem braniteljskom natjecanju u državi

Branitelji iz naše županije sudjelovali su u subotu na 22. po redu Državnom športskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske.

Našu županiju zastupalo je oko pedesetak natjecatelja iz devet ogranaka Podružnice Koprivničko-križevačke županije Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH.

Ukupno je sudjelovalo više od 1.200 veterana iz cijele zemlje koji su se natjecali u osam sportskih disciplina – šah, boćanje, potezanje užeta, mali nogomet, stolni tenis, kuglanje, streljaštvo i pikado (žene).

Natjecanje je održano u Čakovcu, a naši veterani ostvarili su odlično sedmo mjesto među ukupno 21 županijske Podružnice sudionica natjecanja. U iznimno jakoj konkurenciji osvojili su treće mjesto u stolnom tenisu i boćanju, šesto mjesto u streljaštvu te osmo mjesto u kuglanju.

Susret veterana započeo je velikim mimohodom svih natjecatelja ulicama Čakovca, postrojavanjem na središnjem gradskom trgu uz prigodni program, a veteransko državno natjecanje otvorio je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Po završetku natjecanja organizator je priredio zajedničku večeru uz druženje za sve sudionike ovog najmasovnijeg braniteljskog natjecanja u državi.

zatvori