Petak, 26. travnja 2024.

Dvoje Koprivničanaca u Nacionalnom odboru za razvoj volonterstva, Adela Sočev: Pozitivna iskustva iz Koprivnice proširit ćemo u cijeloj Hrvatskoj

Prema odluci Vlade Republike Hrvatske, dvoje Koprivničanaca – Adela Sočev i Robert Vulić – novi su članovi Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica ne krije zadovoljstvo i ponos zbog ovog imenovanja:

— Najprije mogu reći da sam doista ponosna i sretna što sam imenovana u ovaj Nacionalni odbor za razvoj volonterstva kao jedina predstavnica Crvenog križa iz cijele Hrvatske, ali i kao predstavnica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica koje doista mnogo, mnogo radi s volonterima. Svega ovoga ne bi bilo da nema naših brojnih volontera koje smo okupljali i u poplavama i u migrantskoj krizi. Ali isto tako, naši volonteri su dugi niz godina s nama. Puno nam pomažu, puno rade, a mi sve to nastojimo zabilježiti, registrirati i surađivati s njima, educirati ih sukladno zakonima i svim pravilnicima koji su na snazi u našoj zemlji — rekla je Adela Sočev Radio Dravi.

Adela vjeruje da će dio pozitivnih iskustava i rezultata iz Koprivnice uspjeti radom u ovom Odboru proširiti diljem Lijepe Naše:

— Vjerujem da će u radu ovog tijela biti prilike da se volonterstvo razvije na još jednu višu razinu. Prema našim iskustvima, volontere je potrebno okupiti i educirati i to je jedna podloga koja brojnim udrugama može pomoći da povuku novac iz Europske unije.

Primjer za to je novi projekt koprivničkog Crvenog križa Volimo volontiranje. Stoga je Sočev uvjerena da će se volontiranje razviti u cijeloj Hrvatskoj te da će volonteri dobiti zaslužena priznanja za vrijeme koje izdvajaju za druge.

I Robert Vulić, poznat po angažmanu u braniteljskim udrugama, uvjeren je da svojim iskustvom i angažmanom može doprinijeti razvoju volonterstva u Hrvatskoj, za što je članstvo u Nacionalnom odboru za razvoj volonterstva prava prilika.

zatvori