Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO ‘Prstići’ iz Tratinčice osvojili prvu nagradu za svoju eko-predstavu

Mališanima iz Dječjeg vrtića Tratinčica danas je svečano uručena prva nagrada za najbolju predstavu o pametnom postupanju otpadom.

Riječ je o predstavi “Eko vilenjaci” koja je na edukativnom natječaju ‘Otpad odvoji i nagradu osvoji’ ocijenjena kao najkreativnija.

Vlatka Gulan Zetić. Snimio Marko Posavec.

— Djeca su prema predlošku morala osmisliti predstavu s maštovitim kostimima i zadanim scenarijem koji su oni vrlo uspješno napravili, a sve na temu recikliranja i odvajanja otpada — rekla je Vlatka Gulan Zetić, voditeljica Službe za zaštitu prirode u sklopu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je objavio natječaj.

Na natječaj je u samo tri tjedna pristiglo preko 180 radova iz vrtića i škola diljem zemlje. — Ovo je potvrda da se zaista isplati raditi na “zelenim” aktivnostima i da to nisu samo aktivnosti već stil života naše ustanove — rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Ida Šipek.

Ida Šipek. Snimio Marko Posavec.

Mnogobrojne nagrade koje je ovaj Dječji vrtić dobio povodom izrade najmaštovitije predstave pomoći će odgojiteljicama i djeci u daljnjem radu i obrazovanju.

— Mi smo jako skromni, uvijek puno radimo i skromni smo i kad male stvari dobijemo, a sada smo dobili zaista puno. Između ostaloga, dobili smo specijaliziranu didaktiku za ekološke teme, slikovnice, vreće za recikliranje i jednu lijepu eko-predstavu koja će se održati u našem vrtiću za naše Prstiće — dodaje ravnateljica Šipek.

Uz mališane, nagrada ide i odgojiteljicama Željki Turk i Gordani Škundrić koje su uglazbile stihove i napravile scenski prikaz.

 

Skupina Prstići Dječjeg vrtića Tratinčica osvojila prvu nagradu za svoju predstavu.

Posted by Drava.info on Tuesday, September 26, 2017

 

zatvori