Petak, 26. travnja 2024.

VRATILI SE VATROGASCI ‘Dragovoljci su mogli biti sa svojim obiteljima, no odlučili su gasiti požare po Jadranu’

29 podravsko-prigorskih profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca vratilo se s uspješno odrađene dislokacije na Jadranu.

U proteklih sedam dana, prema zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, gasili su požare, prvo kod Kistanja, a potom su bili povučeni u Divulje otkud su podijeljeni u dvije ekipe, odlazili na terene po potrebi.

Zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika Matija Markešić zadovoljan je odrađenim poslom:

– Prije svega, nikome se ništa nije dogodilo. Svi su dečki zdravi, nitko nije ozlijeđen. Ni na vozilima nismo imali nikakve veće štete, sve ono minimalno, da ne velim kozmetički. I dobro da je sve to tako završilo. Zadovoljni smo, sve u svemu.

Zapovjednik Markešić posebno je istakao dobrovoljne vatrogasce:

– Zahvalio bih svim vatrogascima koji su bili dolje, no posebno onima iz dobrovoljne strukture. Oni su svoje slobodno vrijeme, koje su mogli provesti s obitelji odlučili odvojiti kako bi gasili požare u priobalju. Profesionalcima je to posao i za njih je to normalno, ali dobrovoljac je mogao sjediti doma, biti u goricama i uživati, a ne ići u planinu gasiti vatru.

Angažmanom naših vatrogasaca zadovoljan je i dožupan Ratimir Ljubić koji ih je dočekao na povratku doma:

– Prvo pohvala i zahvala svim vatrogascima koji su bili u Dalmaciji na dislokaciji. Još smo jednom pokazali da je naša županija vrlo dobro organizirana što se tiče vatrogastva i da su naši ljudi i stručni i dobro opremljeni i da uvijek rado uskaču u takvim situacijama.

Uz zamjenika Ljubića, vatrogasce su dočekali i predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Goran Matoničkin, županijski glavni vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan te zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Križevci Ivan Matosović.

zatvori