Petak, 26. travnja 2024.

OPĆINA NOVIGRAD PODRAVSKI Europskim novcem do zapošljavanja žena i kvalitetne skrbi o nemoćnima

Općina Novigrad Podravski pristupa projektu „Zaželi“. Riječ je o zapošljavanju ženskih osoba na radnim mjestima njegovateljice u razdoblju od dvije godine.

Kako doznajemo od načelnika novigradske općine Zdravka Brljeka, Općina je objavila poziv na koji se mogu javiti sve žene zainteresirane za rad.

Glavni je uvjet da budu starije od 50 godina, no i to se možda promijeni. Mjesečna plaća tijekom dvije godine, koliko bi trajao projekt, bila bi 2.620,00 kuna.

Osim potencijalnih njegovateljica, u Općini očekuju da im se jave i žitelji koji bi trebali pomoć. Ti moraju zadovoljiti sljedeće kriterije:
– Osobe starije od 60 godina života čiji prihodi po članu kućanstva ne prelaze iznos najniže, odnosno minimalne mirovine ostvarene za 40 godina mirovinskog staža,
– Osobe koje su teškopokretne/nepokretne, a kojima je zbog promjena u zdravstvenom stanju i nemoći potrebna briga druge osobe,
– Samci stariji od 50 godina kojima je potrebno osigurati pomoć i njegu druge osobe.

Načelnik Brljek pojašnjava da je riječ o jednom od europskih projekata, koji bi okupio više ovdašnjih općina, a pripremaju ga stručnjaci u PORA-i, Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja.

zatvori