Petak, 26. travnja 2024.

LJETO NA ZRINSKOM Mali znanstvenici danas dolaze na svoje, a potom nastupa klaunica Milica

Svake srijede u sklopu Ljeta na Zrinskom u gradskom parku održava se dječji kreativni kutak, a danas je na rasporedu Gimnazijski znanstveni kutak – GFG genijalci.

Svi zainteresirani mališani tako će od 18 sati moći naučiti ponešto o slobodnom padu, kako se pretače vino ili benzin, kako djeluje uzgon, što je to toplinski kapacitet, parni stroj, magnet, kratki spoj, meteori, krateri, kako objasniti ravnotežu, može li matematika biti umjetnost i kako izgleda matematički vez naučit ćete u radionicama nazvanima “Kamen, …il papir?”, “Natjeraj loptu u krug”, “Hidrostatski paradoks”, “Čudnovata epruveta”, “Tko će prvi… eksplodirati!”, “Stirlingov motor”, “Mali elektromotor”, “Magnetska privlačnost”, “Zapali vunu”, “Svemirsko kamenje”, “Kako je Hlapićeva Gita uspjela održati ravnotežu na žici?”, “Kusudama”, “Matematika vezena koncem” i “Tangrami”.

Radionice će pokazati da znanost može biti primjerena za sve uzraste, a matematika i fizika zabavne. Osim pripremljenih radionica, bit će predstavljena i mala izložba znanstvenih radova gimnazijskih učenika te zabavne igre.

Radionice će voditi gimnazijalci i njihove profesorice Marina Furkes, Željka Perošić i Marina Njerš.

Nakon toga, od 20 sati, na rasporedu je klaunska predstava za djecu “Milica na putu oko svijeta”. To je priča o ženi koja se osjeća kao kod kuće gdje god da dođe, a Koprivnicca je jedna od njenih stanica na putu oko svijeta. Tu će podići svoj šator, raspakirati kućicu koju nosi u kovčegu i podijeliti s nama svoju neobičnu, obrnutu, nespretnu i šarenu svakodnevicu.

zatvori