Petak, 26. travnja 2024.

Kako zadržati taman ten nakon ljeta?

Trikove uz savjete za zadržavanje tamnog tena donose vam sestre blogerice Dunja i Maja Mutavdžija s bloga beseenbepopular.com.

Svi smo se mi ovo ljeto pržili na suncu u nadi da ćemo dobiti finu zlatno smeđu boju. Potaknuti time ponekad zaobilazimo upute za zdravo sunčanje i tražimo kraći put za postizanje preplanulog tena.

Toliko truda ulažemo u taman ten, a već netom nakon mora možete zamijetiti kako taj isti ten blijedi. Koža diše i obnavlja se i samim time preplanuli sloj polako mijenja novim, sigurno ste zamijetili smeđe tragove nakon brisanja ručnikom.

Pitate se je li moguće zadržati zlatnu boju? Odgovor je da, samo slijedite ove savjete:

Koristite ulja za tuširanje – tuširajte se u mlakoj vodi i koristite ulja za tuširanje s aloe verom ili zelenim čajem. Nakon tuširanja ne brišite se grubim ručnikom već polako tapkajte po mokroj koži mekim ručnikom.

Nakon tuširanja koristite hidratantne kreme – obavezno kožu održavajte vlažnom. Preporuča se nakon tuširanja koristiti losion za poslije sunčanja.

Ujutro nanesite pekmez za sunčanje – bez obzira sunčate li se još uvijek ili ne, pekmez u sebi ima sastojke kao što je orah ili mrkva koji pospješuju samotamnjenje. Možete ga koristiti bez da se izlažete suncu.

Boravak u klimatiziranim područjima isušuje kožu – dodatno isušivanje kože dovodi do ljuštenja tamnog sloja. Ako boravite u klimatiziranom području, pojačajte njegu svoje kože na jutro i večer.

U prehranu uključite namirnice koje sadrže beta karoten – Dinja i mrkva bogate su beta karotenom koji pospješuje samotamnjenje kože. Uživajte u ovim prirodnim grickalicama.

U kupku ubacite kavu – kako bi zadržali preplanuli ten u kupku ubacite nekoliko žlica crne kave. Kava sadrži kofein i ako ju nanosimo na kožu, to potiče stezanje žila, a onda i ubrzava protok krvi. Zbog tog učinka, koža je glatka i nježna na dodir, a najvažnije od svega, dobro prokrvljena. Kava uklanja mrtvi sloj stanica na koži, a da pri tome ne šteti vašoj boji.

Nosite vedre boje – kada se odjevate birajte svijetle i vedre boje, upravo takve boje su odličan kontrast vašem tamnoputom tenu.

Za kožu se treba adekvatno brinuti prije i poslije sunčanja. Ako ste se pravilno brinuli za svoju kožu onda nećete imati problema prilikom zadržavanja tamnog tena. Ne zaboravite da je za sve potreban trud pa tako i za lijep preplanuli ten.

beseenbepopular.com

Tekst: Dunja i Maja Mutavdžija, beseenbepopular.com

zatvori