Subota, 27. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Zoran Pehnec prije 17 godina otvorio je Kalimero s dva kuhara i konobara, a danas je predstavio njegovo novo ruho i pohvalio se svojim timom

Jedan od najpopularnijih koprivničkih restorana od 15 sati ponovno otvara svoja vrata. Podsjetimo, krajem lipnja počelo je njegovo preuređenje zbog kojeg je bio zatvoren za svoje goste.

Svečano otvorenje novouređenog restorana, kojeg nisu propustile brojne javne osobe iz našeg grada, bilo je prilika da se prisjetimo i kako je restoran u koji zalazi veliki broj Koprivničanaca, ali i gosti iz okolnih gradova, zapravo počeo s radom.

Nakon završene srednje škole, Zoran Pehnec počinje raditi u pizzeriji i svakoga dana uviđa kako je to ono što bi volio raditi u budućnosti. Prije 17 godina otvorio je Obrt za ugostiteljstvo Kalimero i uzeo u najam lokal u kojem je radio pune četiri godine s dva kuhara i dva konobara.

Pošto su najam i troškovi bili poprilično visoki, Zoran je, poput mnogih Hrvata, odlučio podići ogroman kredit. Tim je novcem kupio gradilište i otvorio svoj lokal.

Kako su godine prolazile, posao se širio i ponuda povećavala, što je rezultiralo i zapošljavanjem novih ljudi. Trenutno je zaposleno deset kuhara, šest konobara, čistačica i sam Zoran. Upravo je on kao gazda današnju svečanost iskoristio kako bi svojim gostima predstavio cijeli svoj tim.

Što se pak tiče samog uređenja, obitelj Pehnec je angažirala poznatu dizajnericu Mirjanu Mikulec. U Kalimeru će vas tako dočekati cigla iz Belgije, koju nadopunjuje mahovina iz Italije te tapete iz Nizozemske. Sve obasjavaju lusteri iz Londona, a odličnu ponudu isprobat ćemo na tanjurima iz Turske. Uz to, jelo se od danas priprema na novoj rotacionoj krušnoj peći na drva iz Italije.

A iz našeg kraja je ono najbitnije: vrhunski gastronomi pod vodstvom našeg Zorana i ugodno osoblje zbog kojih se godinama vraćamo u Kalimero.

zatvori