Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Podravsko-prigorski branitelji i ratni veterani prisustvovali obilježavanju Oluje u Kninu

Branitelji Domovinskog rata iz Koprivničko-križevačke županije, ukupno njih 47, sudjelovali su na velikoj svečanosti povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu.

Upitali smo Damira Morića kakvi su njihovi dojmovi nakon sudjelovanja na nacionalnoj obljetnici Oluje na što nam je odgovorio da su bili jako dobri. Zadovoljni su organizacijom u Kninu gdje su položili vijence, popratili mimohod i bili na svetoj misi.

– Poslije ručka smo se malo prošetali do tvrđave, pogledati kako je tamo, a kasnije smo išli u Slunj – rekao nam je Morić.

U Slunju su, dodaje, obišli Rastoke da se malo i osvježe od vrućine, a kasnije su nastavili prema stadionu koji je već onda bio krcat.

Na pitanje kako im je bilo na koncertu odgovorio je: – Koncert je bio dobar, prvo je nastupio Mate Bulić, a kasnije Thompson koji je pjevao do otprilike pola dva ujutro. Iza toga su još nastupale Slavonske Lole, ali su svi bili preumorni pa su krenuli prema Koprivnici.

Bilo im je, kako kaže, naporno zbog vrućina koje su u Kninu prelazile 42 stupnja, ali u samom gradu procjenjuje da su možda i prelazile 50 stupnjeva zbog ugrijanog betona.

zatvori