Petak, 26. travnja 2024.

DVIJE GODINE S VAMA Hvala vam na povjerenju!

Dvije su pune godine prošle otkako je portal Drava.info ugledao svjetlo dana. Bilo je to 18. kolovoza 2015. kada je naša mala ekipa krenula u neizvjestan pothvat pokretanja novog medija.

Ispočetka nije bilo lako, a s vremenom je sve teže, kako kaže izreka. No, u posljednjih godinu dana stigli su nam novi, sjajni mladi ljudi, preskočili smo nekoliko važnih prepreka, uveli smo neke novosti (a pripremamo ih još)… Objavili smo tisuće članaka i desetke tisuća fotografija, ponekad smo i pogriješili, tu i tamo bilo je i tehničkih problema, no – sve je to, zapravo, normalno.

Jednostavno je prebrojati članke i fotografije i izvlačiti statistike, ali puno je teže procijeniti ili prikazati ukupan trud koji iza svega toga stoji. Ponekad se i nama samima čini da nije dovoljno i to je dobro, jer nas tjera naprijed. Druga godina bila je dramatično bolja od prve. Što li donosi treća?

Elektronički mediji nikada nisu bili jači pa je samim time i konkurencija veća nego ikad. No, Drava.info pronašla je svoju nišu, svoje “mjesto pod suncem” i sada već mirno plovi – a budućnost se zaista čini svijetlom. Ne borimo se protiv nikoga, tražimo svoj put.

Krenuli smo skromno i takvi smo još uvijek. No, narasli smo i oko nekih se stvari više ne moramo brinuti. Sada moramo ići dalje i nastaviti stvarati.

Riječi su, međutim, samo riječi. Ono što je zaista bitno nalazi se s druge strane ekrana.

A sve je to zbog vas, dragi čitatelji. U drugoj godini postojanja čitanost nam se povećala za više od 200% u odnosu na prvu, a broj mjesečnih korisnika popeo se preko 65 tisuća*. Sve se danas gleda kroz brojke i mi bez straha možemo zaključiti da su naše dobre; i k tome stalno rastu.

Jer, upravo se kroz te brojke reflektirate vi, naši vjerni čitatelji, i preko njih znamo da sav ovaj trud nije uzaludan. Sretan nam rođendan uz želju da se još dugo, dugo družimo s vama!

* – mjereno putem Google Analyticsa.

zatvori