Petak, 26. travnja 2024.

DRUGI PORAZ U NIZU Slaven Belupo bez šansi protiv Dinama

Nogometaši Slaven Belupa upisali su poraz šestom kolu Prve hrvatske nogometne lige. Na gostovanju u Zagrebu Farmaceuti su izgubili od Dinama rezultatom 2:0.

U odnosu na prošlu utakmicu protiv Hajduka u Splitu trener koprivničkog prvoligaša Željko Kopić bio je primoran na dvije izmjene. Umjesto Međimorca koji je dobio crveni karton poziciju lijevog stopera zauzeo je Šarlija, a umjesto ozljeđenog Bouadle ušao je Pejić.

Prvu priliku na susretu imao je Slaven u 12. minuti. Kontru je povukao Katić i dugom loptom pronašao Ivanovskog koji je izbacio Trebotića iskosa s desne strane. Splićanin je snažno pucao, ali je vratar Zagorac odlično obranio njegov udarac.

Dinamo je došao u vodstvo u 20. minuti. Pucao je Fiolić s 18 metara i svladao vratara Markovića. Lopta je na putu do gola dodirnula Musu što je dodatno otežalo vrataru Slavena posao. Samo tri minute kasnije domaćin je mogao povecati vodstvo, ali je Henriquez glavom pucao pored gola.

Smirila se utakmica nakon toga sve do 37. minute kada je Dinamov stoper Sigali pogodio stativu. Do kraja poluvremena Farmaceuti su imali jednu priliku, ali odličnu dugu loptu Telushija Pejić nije uspio primiriti pred golom Dinama.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 66. minuti kada je Dinamo poveo s 2:0. Fiolić je ubacio iz slobodnog udarca, a na drugoj stativi Rrahmani visoko skače i zaključuje svaku nadu koprivničkog prvoligaša da dođe barem do boda.

U 76. minuti dva puta je odlično Slaven zaprijetio. Glavom je pucao Ivanovski, a nekoliko sekundi kasnije i Bogojević nogom, ali je vratar Dinama dvjema vrhunskim reakcijama spasio svoj gol.

Ovim porazom Farmaceuti su ostali na devet osvojenih bodova te su trenutno petoplasirana momčad prvenstva. U idućem kolu nogometaši Slaven Belupa ugostit će Rudeš, a utakmica će se igrati u subotu s početkom u 19 sati na koprivničkom Gradskom stadionu.

ŠESTO KOLO PRVE HNL:

DINAMO – SLAVEN BELUPO 2:0 (1:0)

Zagreb, Maksimir, 20.08.2017.

DINAMO: (4-3-3): Zagorac – Matel (od 52. Stojanović), Sigali, Rrahmani, Sosa – Olmo, Doumbia, Gojak – Fiolić (od 67. Pavičić), Henriquez (od 85. Hodžić), Fernandez. Trener: Mario Cvitanović.

SLAVEN BELUPO (3-4-3): Marković – Katić, Musa, Šarlija – Purić, Vidović, Telushi (od 56. Bistrović), Vrljičak (od 62. Bogojević) – Trebotić, Ivanovski, Pejić (od 72. Kendeš). Trener: Željko Kopić.

Strijelci: 1:0 Fiolić 20′, 2:0 Rrahmani 66′

Žuti kartoni: – (Dinamo); Ivanovski 35′, Šarlija 36′, Vrljičak 51′ (Slaven Belupo)

Crveni kartoni:

zatvori