Petak, 26. travnja 2024.

Crveni križ podijelio hranu i higijenske potrepštine siromašnim građanima

Hrvatski Crveni križ treći put je isporučio humanitarne pakete iz Fonda europske pomoći za najugroženije.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica jedno je od 26 gradskih društava partnera u projektu “Humanitarni paket za središnju Hrvatsku” koji je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije.

Korisnici koji su ostvarili pravo na pakete s hranom i higijenskim potrepštinama su siromašne osobe i osobe u riziku od siromaštva prema kriterijima, oni koji primaju minimalnu naknadu evidentirani od Centra za socijalnu skrb te druge osobe koje su u teškoj materijalnoj situaciji prema evidencijama Grada Koprivnice i općina koje su nam ustupile podatke o korisnicima. Higijenske pakete su također dobili i korisnici Pučke kuhinje, kojima obroke plaća Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica primilo je do sada ukupno 5743 paketa s hranom i 2091 paket higijenskih potrepština koji su do sada u tri navrata podijeljeni na području 11 općina i u sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

U podjeli paketa pomagali su brojni volonteri, predsjednici općinskih društva, članovi Socijalnih vijeća u općinama, zaposlenici gradskog društva Crvenog križa Koprivnica te Dobrovoljna vatrogasna Društva Imbriovec, Novigrad Podravski i Gola koji su svojim vozilima dostavljali pakete u udaljenija mjesta u općinama.

Ukupna vrijednost ovog projekta viša je od 8,3 milijuna kuna, od čega je vrijednost paketa koji su isporučeni na području Grada Koprivnice i okolnih općina nešto manja od 700.000,00 kuna.

Ustupio Hrvatski Crveni Križ Koprivnica
Ustupio Hrvatski Crveni Križ Koprivnica
Ustupio Hrvatski Crveni Križ Koprivnica
zatvori