Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Andrej Plenković: Brza cesta je u svim strateškim dokumentima, podržat ćemo Piškornicu, škole i Podravku

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u županijskom sjedištu u Nemčićevoj s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom, njegovim zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem te koprivničkim gradonačelnikom Mišelom Jakšićem.

Teme radnog sastanka, koji je održan u sklopu njegovog službenog posjeta županiji, bile su nastavak gradnje brze ceste od Križevaca do Koprivnice, Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica te nezaobilazni problem javno-privatnog partnerstva.

— Brza cesta ušla je u sve strateške dokumente kada je riječ o prometnoj strategiji, nastavlja se pribavljanje svih potrebnih dozvola i odluka nužnih za nastavak projekta RCGO-a Piškornica koji će omogućiti kvalitetno gospodarenje otpadom za nekoliko sjeverozapadnih županija. Naravno, sve ono što se odnosi na pomoć Vlade kad je riječ o javno-privatnom partnerstvu oko škola, osobito za ovu županiju, i na tom tragu se vode razgovori s Ministarstvom financija, kao i s Ministarstvom znanosti i obrazovanja — sumirao je premijer Plenković zaključke sastanka.

Teme su to od izuzetnog značaja za Koprivničko-križevačku županiju, istaknuo je župan Darko Koren: — Želja nam je da imamo podršku premijera, a imamo ju, i u ostalim našim programima. Najbolji dokaz je današnji dan jer smo prijepodne bili u Vladi na potpisivanju ugovora za tri projekta i simbolično možemo reći da je danas u Koprivnicu došlo 55 milijuna kuna.

Održanim sastankom zadovoljan je i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić. — Moram reći da smo zadovoljni onime što smo danas čuli i sada je na nama da, zajedno s premijerom, provedemo ono što nam je danas ili obećano ili predloženo s naše strane i rečeno da će biti usvojeno — optimističan je bio Jakšić.

Današnji posjet Koprivničko-križevačkoj i Varaždinskoj županiji premijer Plenković iskoristio je i za, između ostaloga, posjet Podravkinoj tvornici povrća Kalnik u Varaždinu. — Tvornica je to koja govori koliko je Podravka važna za našu poljoprivredu, za pravovremeni otkup, što veći postotak hrvatskih poljoprivrednih proizvoda u onome što Podravka stavlja na tržište. Vlada će sa svoje strane učiniti sve napore da pomogne u daljnjem tehnološkom ekipiranju, što znači sredstva za nove proizvodne linije koje bi dugoročno mogle osigurati da Podravka u pravom trenutku otkupi sve što naši poljoprivrednici mogu prodati i na taj način da se postotak i sadržaj proizvoda s otprilike 65% hrvatskoga digne na 100% — poručio je premijer.

Plenković je dodao i kako mu je drago da upravo počinje 12. Renesansni festival te da vjeruje kako će privući velik broj turista koji će idućih dana uživati u Koprivnici.

zatvori