Petak, 26. travnja 2024.

SLAVEN BELUPO Željko Kopić: Ne bojim se odlaska Ivanovskog, a prijelazni rok za nas još nije gotov

Nogometaši Slaven Belupa ostvarili su bitnu pobjedu protiv Lokomotive prošle subote u drugom kolu Prve hrvatske nogometne lige. Nakon poraza u Rijeci u prvom kolu, s prva tri boda u novoj sezoni lakše se diše, a već ovog vikenda pred Farmaceutima je novi izazov: gostovanje u Zaprešiću kod Intera.

Kako vrijeme odmiče, tako se i nova lica u svlačionici koprivničkog prvoligaša sve više prilagođavaju novom klubu, sustavu, treneru, gradu i svemu ostalome. Ipak, još uvijek je prerano davati konačne sudove o pojedinim igračima.

— Imamo dosta prostora za napredak, pogotovo kada pričamo o kondicijskom stanju. Tu posebno mislim na one koji su nam se kasnije priključili. Što se tiče igrača iz Druge lige, vidi se da je to ogromna razlika između nivoa natjecanja i trebat će im još vremena. Morat će poraditi na intenzitetu, na duel igri, na odgovornosti jer te protivnik na ovoj razini kazni u taj čas — rekao nam je trener Slaven Belupa Željko Kopić.

Kao što se i najavljivalo u predsezoni, Mirko Ivanovski je čovjek koji na terenu radi razliku. Protiv Lokomotive je postigao dva pogotka, ali mu je jedan poništen zbog zaleđa. Kraj prijelaznog roka je daleko, a ukoliko makedonski napadač nastavi igrati u dobroj formi teško će ga Slaven zadržati.

— Ne bojim se ničega, pa tako ni odlaska Ivanovskog. U ove dvije godine napravili smo puno toga, mnogo izlaznih transfera. Kao trener sam sretan kad pobjeđujemo, ali mi imamo odgovornost prema klubu, tako da ćemo u određenom trenutku napraviti ono što je najbolje za Slaven — rekao je Kopić.

Kada se priča o odlascima, najčešće se spominje ime Nikole Katića koji je svojim izvedbama prošle sezone privukao interes na sebe. Prije nekoliko dana spominjao se u kontekstu Spartaka iz Moskve.

— Priča oko Katića drži vodu još od prije. U klub su bile stigle neke ponude, ali to nije bilo realizirano. Što se tiče Spartaka, znam da su odmah poslije naše prijateljske utakmice izrazili zadovoljstvo njegovom igrom i sigurno je da nekakav interes postoji. Koliko je to blizu realizacije ili nije, ja nisam upoznat. Konkretnije informacije vjerojatno imaju ljudi u klubu i direktor Šimunović — objasnio je trener Slavena.

Kada pričamo o novim igračima, Dinko Trebotić trebao bi konkurirati za utakmicu u Zaprešiću.

— Što se tiče Trebotića, on je igrač koji zna igrati. Može donijeti kvalitetu u organizaciji igre. Odradio je solidan prvi tjedan treninga. Na kraju krajeva, zadnju utakmicu odigrao je prije tri tjedna tako da ne ide u kontekst onih koji nisu igrali ne znam koliko dugo. Mislim da ga možemo koristiti na više pozicija u veznom redu. Može igrati i defenzivnije, ali i ofenzivnije gdje bi bio spoj između veznog reda i napadača — rekao je Kopić.

Na pitanje o tome hoće li biti novih dolazaka u svlačionicu Slavena, strateg Farmaceuta je odgovorio da sigurno hoće.

Nudi nam se pregršt igrača, međutim mi tražimo neke profile koji nama odgovaraju. Pratimo i gledamo. Naravno, ono što bismo mi htjeli dovesti je malo teže ostvariti, ali to je razumljivo. Naravno da bih kao trener volio dovesti igrača koji bi nam pomogao isti čas. Svi znamo koliko smo bili nezadovoljni Heberom na početku, koliko je trajao period prilagodbe… Gledamo što nam je najoptimalnije, a opet da je u našim okvirima da možemo dovesti. Prijelazni rok za nas nije gotov, svakodnevno radimo na njemu, ali nećemo žuriti — zaključio je trener Slaven Belupa.

Kako će se cijela situacija oko novih igrača koji su došli i koji će doći razvijati, vrijeme će pokazati. I igračima i trenerima i ljudima u klubu sve će ići lakše ako će rezultati biti dobri. Priliku za jedan takav Farmaceuti imaju u subotu u Zaprešiću.

zatvori