Petak, 26. travnja 2024.

VIKEND U PROMETU I mladi i ‘stari’ vozači vozili ‘pod gasom’

Stanje sigurnosti u prometu na podravsko-prigorskim cestama tijekom proteklog vikenda bilo je nešto mirnije od uobičajenog, doznajemo iz redovnog izvješća Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Od 28. do 31. srpnja u našoj su županiji zabilježene tri prometne nesreće, sve tri samo s materijalnom štetom. Utvrđena su 102 prometna prekršaja od kojih su se 22 odnosila na alkohol i 21 na nepropisnu ili neprilagođenu brzinu. Dvojica vozača zadržana su do otriježnjenja, a dvojica su uhićena.

Dva mlada vozača sankcionirana su zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a najviše je “napuhao” 19-godišnji biciklist uhvaćen u sitnim noćnim satima nedjelje u Zagrebačkoj ulici u Križevcima – 1,23 promila. Najviše promila od svih vozača, dakle i mladih i “starih”, imao je 51-godišnjak koji je u petak kasno navečer u Đurđevcu uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom pod utjecajem 2,06 promila alkohola.

Najbrži je, pak, bio vozač osobnog automobila koji je u petak ujutro vozio Ulicom braće Radić u Peterancu 108 kilometara na sat, usprkos ograničenju brzine na 50.

zatvori