Petak, 26. travnja 2024.

STIŽE PROMJENA VREMENA Moguće su oluje, grmljavina, tuča i jak vjetar

Lijepo vrijeme koje nas je pratilo proteklih dana naprasno će biti prekinuto. Sa sjeverozapada nam se približava hladna fronta koja će nam donijeti izraženo pogoršanje, ali grmljavine i pljuskova te drugih nepoželjnih vremenskih pojava može biti i ranije, prije dolaska same fronte.

NOVO, 16:00: Grmljavinske nestabilnosti na području središnje Hrvatske malo su “zakazale” u odnosu na predviđanja. Izrazito jaki olujni oblaci razvili su se nad Mađarskom te u nešto manjem opsegu nad Slovenijom. No, fronta je na putu i očekujemo ju negdje u večernjim satima.


Već u trenutku pisanja ovog teksta ozbiljno nevrijeme s tučnom približava se Hrvatskom zagorju, a u nastavku poslijepodneva očekujemo ih još. To znači da do kraja dana bilo kada i bilo gdje može doći do razvoja grmljavinskih nestabilnosti praćenih jakim vjetrom, a možda i tučom. Kiše još može biti i kasno navečer te kroz noć na utorak.

Kao i uvijek u ovakvim meteorološkim situacijama, većina mjesta dobit će “samo” pljusak, jak vjetar i grmljavinu, no mjestimice je moguća krupna tuča i vjetar rušilačke snage.

Nakon toga još malo kiše ili pljuskova moguće je u utorak i srijedu, dok će se od četvrtka vrijeme postupno popravljati i za vikend bi ponovno trebalo biti sunčano i toplo.

zatvori