Subota, 27. travnja 2024.

NAJBOLJA U DRŽAVI Koprivnička gimnazijalka Monika Ranilović ‘rasturila’ državnu maturu iz hrvatskog jezika

Jedna od najboljih koprivničkih gimnazijalki u generaciji Monika Ranilović iz Novigrada Podravskog može se pohvaliti zaista impresivnim ostvarenjem. Naime, postigla je najbolji rezultat na državnoj maturi iz hrvatskog jezika i to u konkurenciji maturanata iz cijele Hrvatske.

Iako je pokazala zavidno znanje hrvatskog jezika, Monika ipak skromno govori da se ovakvim rezultatima nije nadala. — Stvarno nisam očekivala da ću iz hrvatskog jezika imati najbolje rezultate jer sam se najviše pripremala za biologiju i kemiju.

Učenica koprivničke Gimnazije “Fran Galović” napisala je esej koji je ocijenjen maksimalnim brojem bodova, 80. Uz to je riješila ispit znanja sa samo jednom pogreškom i tako nadmašila učenike iz svih hrvatskih škola.

>> Monikin esej možete pročitati na FRANzineu

Usprkos rezultatima vrijednim divljenja, Monika priznaje da se za ispit iz državne mature nije previše pripremala. — Išla sam jednom tjedno na pripreme u školi te sam uz to par dana prije mature ponovila gradivo — kaže.

Monika je pohađala prirodoslovno-matematičku gimnaziju te je dosad već tri puta bila na državnom natjecanju iz fizike. Shodno svojim interesima, cilj joj je bio upisati molekularnu biologiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, a u tome je naravno i uspjela. Želimo joj puno uspjeha i u daljnjem školovanju!

Ustupila Monika Ranilović.
zatvori