Petak, 26. travnja 2024.

GRADSKO VIJEĆE Gradonačelnik prihvatio dio amandmana nezavisnih o sufinanciranju udžbenika

Članovi koprivničkog Gradskog vijeća okupit će se popodne na drugoj sjednici aktualnog saziva.

Bit će im to, uvjetno rečeno, prva radna sjednica koja je, prema ocjeni predsjednika Vijeća HSS-ovog Ivana Pala, dobro pripremljena:

— Mi smo prije ove sjednice napravili jedan neformalni kolegij klubova i predstavnika nezavisnih vijećnika oko toga kako će izgledati dnevni red. To je jedna praksa koju smo dogovorili sa svim klubovima i gradonačelnikom. Mislimo da je to u redu jer će tako svi biti informirani o tome što nam ide na Gradsko vijeće, ne onog časa kad dobiju materijale, kad se sazivaju odbori, već ranije. Tako će nam gradonačelnik unaprijed obrazložiti zašto nešto ide, a nešto ne ide na konkretnu sjednicu Gradskog vijeća. Radi se o neformalnom informiranju.

Za dnevni red trenutno je predviđeno 15 točaka, što prema procjeni predsjednika Pala nije prevelik broj:

— Radi se, po mojoj procjeni, o jednoj tehničkoj sjednici Gradskog vijeća. Na dnevnom redu su izvješća o radu gradskih tvrtki i o radu zamjenika koji obnaša dužnost gradonačenika za proteklih šest mjeseci. Smatram da je to jedna tehnička sjednica, a kako ćemo glasati, to je jedna druga priča.

A iako dnevnim redom dominiraju izvješća, kao jedna od najvažnijih točaka ističe se odluka o sufinanciranju udžbenika. Svoje amandmane s prijedlozima poboljšanja ove odluke dala su oba nezavisna tabora – Antonio Grgić i Danijela Glavosek Kovačić. Gradonačelnik Jakšić prihvatio je amandmane Danijele Glavosek Kovačić, ali ne i one Antonija Grgića.

zatvori