Subota, 27. travnja 2024.

VEČER POD ZVIJEZDAMA Uz Drava Art Biennale upoznajte naš potok, novu šetnicu i ljetno noćno nebo

Posljednja aktivnost ovogodišnjeg projekta Drava Art Biennale prije ljetne stanke održat će se u utorak navečer kod potoka Koprivnica i spojit će povijest, urbanizam i astronomiju.

Drava Art Biennale projekt je koji provodi Muzej grada Koprivnice, a kao i u svom prethodnom izdanju, i ove se godine bavi problematikom vode kao javnog dobra i osnovnog ljudskog prava, ovoga puta u kontekstu javnog prostora grada. Konkretnije, potoka Koprivnica i istoimenog grada kojim teče.

Kako je upravo nedavno počela gradnja šetnice uz koprivnički potok na planiranoj trasi od bazena na Cerinama do kraja Špoljarske ulice, odlučeno je da se upravo tamo održi jedna od večeri na otvorenom Drava Art Biennala. Tako će svima zainteresiranima u utorak, 11. srpnja od 21 sat kod mlina i slapa na potoku u Špoljarskoj ulici Ranko Pavleš ispričati priču o povijesti potoka Koprivnica, dok će se Antonio Grgić referirati na suvremenost.

Nakon toga na scenu stupa Astronomsko društvo Koprivnica koje će svima prisutnima svojim teleskopom omogućiti upoznavanje ljetnog nebeskog svoda: našeg Mjeseca, planeta Jupitera i Saturna te brojnih drugih vremenskih zanimljivosti.

zatvori